Chiang Kai-shek Memorial Hall en Premium Rush - Reisverslag uit Taipei, Taiwan van Edie Corver - WaarBenJij.nu Chiang Kai-shek Memorial Hall en Premium Rush - Reisverslag uit Taipei, Taiwan van Edie Corver - WaarBenJij.nu

Chiang Kai-shek Memorial Hall en Premium Rush

Blijf op de hoogte en volg Edie

27 Augustus 2012 | Taiwan, Taipei

Bonjour iedereen! Of eigenlijk.. Ni hao :)

Vandaag gingen we even na 10 uur de deur uit en kochten een baobao broodje, jum :) Daarna vertrokken we naar het metrostation en stapten uit bij de halte Chiang Kai-shek Memorial Hall. In tegenstelling tot de Sun Yat-sen Memorial Hall was dit dus écht niet aangegeven, dus we liepen eerst gewoon precies de andere kant op.. balen! Maar goed, nadat we het even aan iemand vroegen, liepen we maar weer terug en bleek het helemaal niet zo ver de andere kant op te zijn, dus we hadden geluk (au, spierpijn in m'n kuiten van gisteren!). Maar goed, dat was een heel groot openbaar gebouw dat gebouwd is ter ere van.. ja.. Chiang Kai-shek, een legerleider die ook nog eens president van Taiwan is geweest. Daar aangekomen gingen we wat rondkijken, maar het bleek dat de meeste dingen waar je normaal gesproken zo naar binnen kon wandelen, nu waren omgebouwd tot (tijdelijke?) tentoonstellingen. Er was er één over Salvador Dalí en één over Dinosaurussen. Nadat we wat rond hadden gekeken wilden we even zitten, dus gingen we in het café daar wat drinken en Myrthe en ik hebben een stukje Cheesecake gegeten. Dat smaakte wel apart, maar het is op zich wel lekker haha :) Daarnaast had ik "Pearl milk tea" genomen. Ik had beter moeten weten door de naam alleen al, maar was zo eigenwijs het toch te proberen haha! Het kwam erop neer dat het een samenstelling was van 'normale' (Engelse) thee, maar dan koud (dus vies xd), melk en suiker erdoor, en stukjes rubber (pearls) erdoor. De stukjes rubber waren nog het lekkerst hahaha! Ik heb er een foto van gemaakt, ik zal m erop zetten ;)
Na de heerlijke Pearl Milk Tea (die ik maar half heb opgedronken :P) besloten we de Dalí tentoonstelling te gaan bekijken. Helaas konden we geen audioguide krijgen, naja, het kón wel, maar alleen in het Chinees, en dat kan je zo snel toch vaak niet volgen, dus een beetje zonde van het geld dan, terwijl er toch ook genoeg te zien valt ;) Dus de tentoonstelling hebben we rustig bekeken, tenminste Joren en ik, want Myrthe was er zo doorheen, dus die moest even wachten :P
Vervolgens zaten we ons af te vragen of we nog naar boven zouden gaan naar het standbeeld van Chiang Kai-shek, waar ook nog een wisseling van de wacht was, of we naar de Botanische tuinen zouden gaan, of gewoon naar huis. We waren allemaal best wel moe dan gister, van het lopen in Wulai, dus we besloten naar huis te gaan. Vlakbij het hostel aten we nog een Chinese pannenkoek en daarna kochten we bioscoopkaartjes voor de film Premium Rush, die om 18:50 zou draaien. Het was net half 4 ofzo, dus hadden we heerlijk nog wat tijd voor onszelf voordat we om half 7 naar de bios liepen. De film draaide in zaal 1 en die was helemaal op de 4e verdieping (en daar waren alleen nog maar zalen 1 en 2!). De film was erg leuk. Het ging over een gozer die als werk (belangrijke) documenten en dergelijken op de fiets van de ene naar de andere persoon bracht, op de fiets midden door de drukke stad, met al die auto's enzo, dus dat is best een gevaarlijke baan :P Voor diegenen die de film nog willen gaan zien zal ik verder niks verklappen ;) Maar hij was dus érg leuk. Hij was in het Engels, dus voor ons goed te volgen, maar natuurlijk probeerden we de Chinese ondertiteling mee te lezen. Dat ging echt allemaal véél te snel, heb je amper de helft van de zin gelezen en dan is ie alweer weg! Maar goed, blijven proberen hè? Als Myrthe en ik tegen de kerst naar de laatste Twilight film gaan, kunnen we vast wel al tot over de helft lezen xD Hoop ik! :) Er was geen pauze, dus om half 9 stonden we alweer buiten. Toen aten we nog een baobao broodje (oeps, wel heel veel van hetzelfde op één dag, maar goed, voor een keertje..) en gingen we weer terug naar het hostel. Goed.. en daar zit ik dan nu :) Volgens mij was dat het wel weer zo'n beetje voor vandaag..
Oh ja, die tyfoon hè? We hadden in Wulai dus een hoop regen daardoor, maar ook in Taipei regende het wat vaker, vandaag niet, maar laatste dagen wel. Verder merken we er niets van, dus dat is heel fijn :)
Ik zie weer uit naar jullie reacties! En tot schrijfse/mailse/belse!
Edie

• 27 Augustus 2012 - 16:44

Voor wie dit leest: premium rush is echt een aanrader!!! En pearl milk tea niet rofl :P x

• 27 Augustus 2012 - 17:47

haha mee eens!

• 27 Augustus 2012 - 20:04

Mams:

Okee,
    in de herkansing, op het vorige 2 x gereageerd vanwege vertraging * je kent het wel even snel verzenden, geen reactie klabam nog een keer op die knop en zie daar het resultaat. Je mam in tweevoud.
    Het is hier nu 19.58 uur maakt het bij jou dus middernacht, dus bij deze fijne dromen.
    We hebben net Jurre ingeschreven in Utrecht/Zeist en we zijn erachter gekomen dat als je een vers ov-kaart/student reiziger bent het echt pas 1 september ingaat. jammer maar het is even niet anders.
    En het maakt me erg blij dat je niet zo veel merkt van die Tyfoon, buiten een beetje regen dan maar daar ben je als Hollander wel aan gewend.
    En ik denk dat ik het maar gewoon bij m'n eigenste koffietje houd.
    Dikke knuff

• 27 Augustus 2012 - 21:22

Pap:

Hoi Edie ,
    Hier in Holland is het 21:02 bij Jullie 03:02 ,dus leg je lekker te slapen
    je hebt het maar druk met die verslagen , ik vind het altijd leuk om ze te
    lezen , wat Jullie daar weer meemaken , nou over die tyfoon gesproken hoop ik
    dat jullie daar geen last van krijgen , verder hier alles goed ,ga morgen (heb een vrije dag)
    naar Zeist met Jurre en Kees(niet Ome Kees hoor)ben benieuwt naar het huis(Kamer) van Jurre
    Ben benieuwt naar die foto van die stukkies rubber(Pearls ,dacht dat het parels waren)lijkt
    me inderdaad niet zo lekker, maar echt vies ook niet want je hebt de helft opgedronken(hihi)

Groetjes en een dikke Kus

• 27 Augustus 2012 - 21:49

Hui Shan:

hey Edie :)

Pearl Milk Tea hebben we ook in NL hoor, toevallig dit weekend gehad bij een sushirestaurant ... De tapiocabolletjes zijn inderdaad het lekkerst ;) Ik heb hem ook wel eens een keer warm gehad, maar ben eigenlijk niet zooo'n fan van koude thee met melk... Superleuk om te lezen over jullie uitjes in ieder geval, brrr bloedzuigers!

liefs Hui Shan

• 28 Augustus 2012 - 15:58

Edie Corver:

Haha oké Hui Shan! Zeker in China Town in Den Haag of niet? Ik had het in ieder geval nog nooit gehad, maar het was écht niet lekker! haha :) Heten het Tapiocabolletjes? Oké, wist ik niet ;) Joren en Myrthe hebben het ook geproefd, maar die zetten het allebei weer heel snel voor mijn neus neer :P Nee, koude thee is sowieso al niet fantastisch, en dan ook nog mélk erin, bleh haha :P Bedankt voor je reactie! :D

Pap en mam, en vooral Jurre: ik ben ook erg benieuwd naar hoe jullie huis en je kamer er in Zeist uitzien! Stuur me eens wat foto's toe! :)
    Vervelend dat het pas 1 sept ingaat, dat OV, dat had ik inderdaad ook, maar ik dacht dat ik het misschien wel gewoon verkeerd had ingevuld toen ofzo, maar balen, want dan moet ie een paar keer op een neer zonder korting :S Gelukkig kun je doordeweeks in Zeist blijven! Dat scheelt in ieder geval wel heel wat :)
    xxx

• 28 Augustus 2012 - 17:23

Tabea:

Hay Ediee!
    Haha, die thee xD. Beetje dom om die te nemen als je thee met melk niet lkkr vindt [a]. Of had je't nog nooit eerder gedronken met melk? xD. Ik hou wel van koude thee xD .. mjh :P ..
    Wel beter dat die film in het Engels was! Anders was het denk ik niet echt te volgen.. Maar ik weet eigenlijk ook niet in hoeverre je gesproken Chinees echt verstaat xD .. voor mij is't iig.. Chinees xD ..
    Ik ga ook nog ff op een ander verhaal reageren :) ..
    Heel veel plezier verder! En ik verheug me nu al op het volgende verhaal! :D ..
    .xx. LY!

• 29 Augustus 2012 - 03:14

Edie Corver:

Ik heb nog nooit thee met melk gedronken, maar 't klinkt niet heel lekker :P en dan ook nog koude thee :|
    haha misschien moet jij hier komen dan! Hier is ijsthee gewoon letterlijk koude thee :P
    ja inderdaad, anders was er echt weinig van te volgen, want ja, dan praten ze ook snel enzo.. er zaten wel Chinese stukjes onder, want het speelde zich deels in China Town af, en dan was er helemaal geen ondertiteling, ook geen engelse :P Maar dat was goed te volgen, want omdat het Amerikanen zijn praten ze rustig, en simpel :P haha :)
    oké :D En ik verheug me nu al op de volgende reactie! :D
    xx

• 29 Augustus 2012 - 15:47

Josanne:

Haha, die thee ziet er inderdaad nogal.. smerig uit [a] Was die film btw zo'n typische Aziatische actiefilm? xD Zo klinkt het in elk geval [a] En.. Amerikanen die rustig praten, seriously? xD Toch wel 'n Hollywood-film dan? :P
    Echt een vét mooi gebouw trouwens, die Memorial Hall :o Wel héél wit xD
    Btw, dat vroeg ik me af.. je hebt het steeds over die broodjes, maar is dat dan 't zelfde als bapao? Die hier in NL uit de koeling waren echt vies inderdaad :P
    Gelukkig dat je niet zoveel merkt van die tyfoon inderdaad! Hoewel het wel spannend was geweest xD Maar beetje teveel van het goede zo in 't begin, I guess xD
    Sorry trouwens dat ik niet overal op reageer, maar ik lees het wel hoor! Vet leuk steeds :) En je bent best actief aan 't bloggen :o Well, looking forward to your next post!

xxx Jo

PS: M'n ma had ook 'n berichtje gestuurd, zei ze.. maar, het staat nergens.. heeft ze 't p.o. naar jou persoonlijk gestuurd ofzo, of weet je hier niets van? xD :P Anyway, ik had het dus laten lezen, vind je vast niet erg, toch? [a] The more, the merrier :P

• 30 Augustus 2012 - 13:14

Oma:

Nah al zoveel over gekke,vieze thee gelezen dat ik daar maar niet over begin.
    Heerlijk om zo contact te hebben edie,het vrolijkt me helemaal op.
    Hoe voel jij je?? al een beetje gewend aan al die vreemde geluiden en temperatuur.??
    Hier alles oke,ik ben gister weer naar amsterdam geweest met betty m, (madame Tussaud)
    Er is ook een beeld van dave bowie.
    Dag lieve schat groetjes aan myrthe en joren en tot ................. XXXXXXXX oma.

• 30 Augustus 2012 - 19:55

Tiffaney:

Vervelend dat jullie eerst de andere kant opliepen :S
    IEW dat klinkt vies :S zo maar ff naar je foto kijken.
    Wat is nou eig precies n chinese pannekoek? Gewoon net zoals die van ons of anders?
    Je eet dat wel vaak xD
    Snif snif which reminds me of :( dat je niet met ons gaat :'(
    Gelukkig dat je niet zoveel van die typhoon merkt.
    Mooie foto's ook weer!
    Tot je volgende blog :)
    xxx ly!

• 04 September 2012 - 16:25

Edie Corver:

Haha hij wás ook smerig Jo! :P Nee hoor, het was gewoon een amerikaanse film. En die amerikanen spraken alleen rustig Chinees, 't engels was 'gewone' snelheid :P .. Ja het was zeker een mooi gebouw ;)
    Die baobao (dacht je bapao? was 't niet baopao in NL? naja boeiend;)) broodjes hier zien er hetzelfde uit als die in Nederland, maar ze zijn gewoon 'echt' en vers, en gewoon lekkerder :P Wij hadden in NL degene die je in de magnetron moest doen, die vond ik dus echt vies :P Dat zullen wel dezelfde zijn als die uit de koeling:p
    Ja precies! Laat die tyfoons nog maar ff zitten :P .. Ach, je hoeft echt niet elke keer te reageren hoor ;) Hoewel, Myrthe wel zojuist op haar blog heeft geschreven dat zij van alle nederlanders in Taiwan de meeste reacties op dr blog krijgt XD haha :P Maar ik deed geen wedstrijd (a) :P .. Vind het wel heel leuk dat je het leest! :D En ja, natuurlijk mag je moeder/vader en wie het allemaal nog meer willen lezen het lezen :P Maar.. naast het lieve bericht van je moeder in het boekje dat ik meekreeg naar Taiwan, heb ik niets van haar ontvangen, sorry! Misschien lukte het niet met plaatsen? als ik hier een reactie plaats moet ik ook lang wachten, maar als ze het dan per ongeluk heeft weggeklikt is het misschien nooit geplaatst? :(

Mij ook Oma. Hoewel het wel even duurt voor ik alle reacties heb beantwoord, zoals u merkt :P maar ik vind het dus ook ontzettend leuk om veel contact te hebben. Het lijkt bijna alsof ik gewoon in mn kamer thuis zit en gewoon met iedereen email.. :) .. Ik ben op zich aardig gewend, maar wanneer het hier zoals vanmórge gewoon ff 38 graden is, ja, wie kan dáár nou aan wennen? Je loopt hier echt de hele dag te zweten en met zakdoekjes je hoofd te deppen, gatverdamme zeg :P haha. Meestal is het op onze kamer, wanneer de airco aanstaat, zo'n 23 graden, lager gaat ie meestal niet. Dat voelt nu echt ontzettend koel aan, heerlijk:P Je krijgt er alleen wel behoorlijk last van je keel van :S maar goed, ik koop wel wat hoest-snoepjes als ik die kan vinden ofzo :P Maar savonds zetten we de airco uit wanneer de laatste gaat slapen, en dan zie je de temperatuur vrij snel opklimmen (op de airco-afstandsbediening staat de kamertemperatuur). Met 23 graden slapen gaat prima, maar wanneer je snachts of smorgens wakker wordt is het echt weer tegen de 30 en das gewoon heel warm en dan wordt je zo vies zwetend wakker en dan zet je de airco maar weer aan natuurlijk (a) Want slapen als je het zó heet hebt, gaat echt niet :S Maar goed:) .. Ja! Oma, ik ben ook naar Madame Tussaud geweest, een keer met Josanne, en daar zagen we inderdaad ook David Bowie! Grappig :) Mooi al die beelden daar hè?

Hey Tiff! Een Chinese pannenkoek (die ze hier een Chinese pizza noemen) is niet echt een pannenkoek, maar het lijkt er gewoon wel op. Het is een beetje knapperig en tegelijkertijd ook een beetje pannekoekerig, maar dan niet zoet. Er zitten wat groenten in en wij namen 'm meestal met ei. Als ik er nog een keer eentje eet (hier hebben ze ze niet zoveel geloof ik..) dan zal ik proberen te onthouden een foto te maken ;) .. I know! :( Maar na de film moeten we er gewoon met z'n allen over praten via skype (a) xD

Love you! :D xxx

• 04 September 2012 - 16:59

Josanne:

Hoe vet! Was je echt net nog online? :o Of is dat jouw tijd daar? I'm confused xD
    Jaa, die wij een keer hadden moesten inderdaad ook in de magnetron :P
    Hmm, het lijkt er nu wel op dat je stiekem wilt winnen xD Let me help!
    Oh naja, eigenlijk verbaast het me niet echt.. want.. computers zijn nog steeds een beetje ingewikkeld [a] God forbid she reads this, sorry mum! Bedoel het niet slecht :) Ik zal ook wel even zeggen dat je ondertussen al vet veel hebt geschreven :P
    Hè bah, dat je last krijgt van je keel met airco.. dat ken ik, echt zo vervelend :S Vooral als je in zo'n land zit waar airco noodzakelijk is -.-"

Jaa, skypen over BDP2! Dat wordt wat, haha xD

xxx

• 04 September 2012 - 17:05

Hey, I think you just won! :o :D
    Btw, word er gek van dat ik steeds m'n naam en e-mail moet invullen xD

• 09 September 2012 - 04:33

Edie Corver:

hmm.. ik zie zojuist dat mijn reacties NLse tijd hebben, dus nee, toen was ik nog net online :P
    Thnx for helping xD Maar ik doe niet echt een wedstrijdje (a) haha nee echt het maakt me niet uit. Bovendien, zij mag dan meer hebben, maar volgens mij heb ik langere reacties.. vooral van jou :D
    Is goed, anders moet je er even naast zitten voor ze het gaan verzenden, een reactie :P
    ja nogal vervelend, maja, idd, het is wel écht nodig. Maar ik overleef het wel.. veel slikken en water drinken ;)
    yeah :D heb nu al zin in BDP2 :D
    haha ja snap ik xD dat hoef ik niet te doen.. ik sta hier 'ingeschreven' :P Misschien moet je hier ook je blog aanmaken (ga je een blog maken eigenlijk? ik hoop 't wel! :D), dan hoef je ook niet meer alles in te vullen en krijg je net als mij ook een plaatje xD
    Xx