National Palace Museum, Campus, Ikea
Blijf op de hoogte en volg Edie
31 Augustus 2012 | Taiwan, Taipei
28 augustus zijn we met z’n drieën naar het National Palace Museum geweest. In onze reisgids was alleen maar een metrostation aangegeven, dus wij dachten, vanaf het metrostation zal het wel niet heel ver zijn dan, dus dat kunnen we makkelijk lopen. Nou niet dus!! Eerst liepen we al de verkeerde kant op, waardoor we uiteindelijk bij het volgende metro station uitkwamen. Dat was echt helemaal uit de route, dus namen we de metro maar weer terug en begonnen opnieuw. Het bleek echt een pokkenend lopen te zijn, dus uiteindelijk op driekwart hebben we toch maar de bus genomen, die ons vrij snel, maar toch een uur later dan we hadden gepland, bij het National Palace Museum bracht. Het National Palace Museum was echt immens groot. We kochten er een kaartje en een audioguide, gaven onze tassen en helaas ook fototoestellen af (dus ik heb geen enkele foto mogen maken in dat museum:( ) en gingen volgens mij rond half 11 naar binnen. Er waren veel verschillende dingen te zien, boeddha’s en alles wat daarmee te maken heeft, allemaal jade en bronze voorwerpen, curioseboxen ofzo en nog veel meer. Tussen de middag hebben we daar helemaal geen goedkope sandwiches gegeten, en ik had er een cappuccino bij :) Daarna gingen we het museum weer in, en bleven daar tot rond half 5, lang hè? Toen we eruit kwamen waren we helemaal gaar, maar het was wél een mooi museum :)
29 augustus hebben we sochtends lekker rustig aan gedaan en daarna zijn we naar de NTNU (de school) gegaan om te melden dat we geen extra zorgverzekering willen, omdat we er al één hebben ;) Daar aangekomen bleek er net lunchpauze te zijn, dus moesten we even wachten. Het bleek dat Michelle en Bastiaan, twee klasgenoten uit Leiden, ook aan het wachten waren, dus daar gingen we mooi even bijzitten! We zijn de verdere dag bij hen gebleven en zijn ook nog samen uit eten gegaan. Het eten was heerlijk, maar er zaten ontzettend veel pepers in, die vooral Myrthe en ik er allemaal uit hadden gehaald, want anders was het niet normaal zo heet!
30 augustus, ja ik race even door de dagen heen :P, mochten we de campus op. We namen een taxi, omdat dat wel zo makkelijk was met onze koffers. Uiteindelijk paste het allemaal net en zaten Myrthe en ik samen met mijn koffer op de achterbank. De taxichauffeur was heel aardig en kletste een eind weg :P We kwamen ongeveer half 10 op de Gongguan campus aan, en betaalden precies 200 yuan. We hadden 300 verwacht, dus het viel reuze mee, niet dat 300 nou zoveel is, want dat was evengoed maar 2,5 per persoon geweest :P :) Daar aangekomen dropten we onze spullen op de kamer. Nou gerenoveerd ammehoela! Het enige wat nieuw is, is dat het mannengebouw nu een vrouwen én mannengebouw is, waardoor ze een glazenschuifdeur hebben gebouwd aan beide kanten, waarbij de meisjes de jongenskant niet op kunnen, en de jongens de meisjeskant niet. Wij, Myrthe, ik en Machteld en Laura die we tegenkwamen (ook uit Leiden), hadden helaas geen geluk, want onze pasjes deden het niet op die deuren. Wij moeten nu dus constant aan iemand vragen of ze de deur open willen maken. We voelen ons lichtelijk opgesloten :P Maar goed, ik was nog niet klaar. Nadat we de spullen dropten op de kamer en zagen hoe vies en stoffig het overal was, gingen we naar de 7-11 (een soort mini supermarkt) op de campus. Daar schenen we namelijk een matras en beddengoed te kunnen komen. 1500 yuan later stonden we buiten met een matras, een kussen en een zomerdekbed. Die brachten we naar onze kamer, maar ammenooit niet dat we die zouden neerleggen voordat we alles schoon hadden gemaakt! Maar eerst hebben we even een rozijnenbroodje gegeten en kwamen we Bastiaan en Michelle tegen met al hun bagage. Zij verblijven als enige van iedereen uit Leiden op een andere campus, en hadden daarom gevraagd of ze overgeplaatst konden worden. Dat zou iemand regelen en vandaag gingen we dus op goed geluk naar ons gebouw op de Gongguan campus. Helaas na veel telefoontjes werd gezegd dat ze helemaal onderaan een wachtlijst stonden voor deze campus, en weer weg moesten :( Wij vonden het allemaal ontzettend raar, want niemand van ons heeft een volle kamer, maar 1, 2 of zelfs 3 lege bedden, dus het is gewoon raar dat er überhaupt nog een wachtlijst ís… Maar goed, toen zijn ze weer naar de andere campus vertrokken.
En toen begon het schoonmaken, wat zeker wel een uur duurde voor alleen een bed, trap, bureau met laadjes, een kastje erboven en een klerenkast. Gatver wat was het smerig! Maar goed, het kon écht niet anders :S Er zijn hier ook alleen maar (smerige) hurkwc’s, vieze douches en wasbakken en er is een muntjeswasmachine en –droger. Nou, gerenoveerd.. écht niet! Ik ben overigens een keer naar de wc geweest op zo’n hurk ding. Je moet er echt even aan wennen, en ik zou echt niet midden in de nacht met mn slaapkop daar naar de wc willen, maar ik denk dat we het wel overleven hier :P Ik heb ook al een heel aardig meisje ontmoet, geen idee waar ze vandaan komt of hoe ze heet, maar zij kwam vaak om de deur open te doen voor ons :)
Smiddags, tijdens de grote schoonmaak, heeft het hier ongelooflijk hard geonweerd en geregend. Tegen de tijd dat wij naar buiten gingen viel het gelukkig mee, het regende alleen voornamelijk nog. We gingen samen met Machteld en Laura op zoek naar een winkel die iets als ‘woonhuis’ heette, maar daar bleek niet zoveel te zijn, dus gingen we met de metro op zoek naar de Ikea! :) Toen we het gevonden hadden dachten we eerst dat het niet zo heel groot was, maar eenmaal binnen was het toch wel behoorlijk groot. We kwamen heel toevallig bij de ingang Bastiaan en Michelle tegen, die voor matrassen gingen kijken. Myrthe en in hebben uiteindelijk voor iets als 3600 yuan spullen meegenomen, want echt bijna 100 euro is. Maar goed, we hebben nu wel allebei een kussensloop, dekbedovertrek, hoeslaken en van alles 1 reserve voor als we gaan wassen (omstebeurt dus :P), we hebben ook een wasmand, een Taiwanees driewegstekkertje (we hebben allemaal één stopcontact, dus als we een waterkoker willen dan moet je laptop ofzo er weer uit, en het was makkelijk gewoon een driewegstekkertje te kopen), klerenhangers en een fleecedekentje :P Op de terugweg hebben we ook nog een prullenbakje gekocht. Wat we nu nog willen is zo’n soort Swiffer, omdat de vloer hier ook zo vies is. We hebben overigens ook nog met z’n zevenen gegeten bij de Ikea, haha! Wel goed gegeten daar, en daarna zijn we teruggegaan. We kregen op de terugweg ook nog te horen dat we nergens in de buurt een internetkabel konden krijgen, dus daar wilden we de volgende dag, vandaag dus, naar op zoek. Inmiddels zijn we erachter gekomen dat we wel internet hebben, maar ik zit nu op mn bed, en daar heb ik weer géén internet. Het internet zit namelijk op de begane grond, en wij op de eerste verdieping, ik heb dus alleen beneden bij mn bureau internet, maar ook maar nét (1 of 2 streepjes), dus misschien is het toch wel handig een kabel te hebben, maar dat moeten we nog maar even bekijken. Gister heb ik ook nog gedouched hier. Nou je hebt dus boven je hoofd een rekje waar je je spullen kan neerleggen, en 2 haakjes, maar wat je op de haakjes hangt wordt nat van de douche.. echt over nagedacht :P Maar goed, het douchen was heerlijk, want ik heb me helemaal in het zweet gewerkt die dag met schoonmaken :P Voor het douchen hebben Machteld, Laura en ik nog gekaart, en na het douchen kwam Laura erachter dat we internet hadden :P Of eigenlijk, tijdens het douchen, maar ik hoorde het pas erna ;) Nadat ik niemand op skype zag, en toch eigenlijk best wel moe was, ging ik rond half 12 slapen, Myrthe sliep al een tijdje, die is volgens mij tijdens het lezen ergens in slaap gevallen :P Dus ik deed de airco en het licht uit en kroop mn bed in. Het licht op de gang brand echter altijd, en dat zie ik dus zo naast mn hoofd. Maar e zijn ergere dingen :P Het matras is een beetje aan de harde kant, het is wel te doen als je moe bent, maar als ik wakker wordt kan ik niet echt meer doorslapen. Ik werd om 7u wakker en hield het vol tot 8u, en pakte mn laptop om mn blog te schrijven. Inmiddels is het alweer 9u en ben ik bijna klaar, en ik hoop dat als ik zo uit mn bed ga, dat ik internet heb en dit kan uploaden :)
Hoe dan ook, het plan voor vandaag is dat we zorgen dat onze pasjes werken op de deuren, want anders is het echt niet te doen hier. We wilden ook een internetkabel, maar ik weet niet of dat nu nog doorgaat, het zou op zich best heel makkelijk zijn, want dan heb ik hierboven op mn bed ook internet, maar het is niet meer zo dringend :P Verder wilden Laura en Machteld graag naar het Peace Park en het Guest House dat erbij zit, wij gaan gezellig mee.
Nog iets dat ik vergeten ben te zeggen, het derde meisje bij ons op de kamer schijnt een duits meisje te zijn, maar ze is nog niet aangekomen. Ik ben erg benieuwd wanneer ze aankomt en hoe ze is!
Nou, dat was het denk wel weer voor nu. Lang verhaal, ik weet het, sorry! :)
Edie
31 Augustus 2012 - 10:46
Joyce:
Hee Edie, wat een gedoe allemaal met die pasjes hee, maar goed, je hebt een bed en wat kastruimte, en zo te horen best goed gezelschap dus dat komt helemaal goed met je.
Mooie foto's trouwens weer.
Ga je je duits oefenen in Taiwan? ;)
xx -
31 Augustus 2012 - 10:50
Lotte:
Haii, ik ben eindelijk bij met lezen ^__^ Ik herken echt zoveel dingen van toen ik vorig jaar zomer in Taipei was!! Leuk!!
Zitten jullie met 3 mensen op de kamer? Ik heb in China een kamer in de dorm met een Sloveens meisje, en we hebben in onze kamer onze eigen badkamer met douche, wastafel en een normale wc >__< Het weer is hier nog warm en vochtig, en het lijkt elke dag mistig. Waarschijnlijk vanwege de smog!! Ik heb nog geen blauwe lucht gezien.
As maandag ga ik me registeren bij mijn uni. Dus nu heerlijk nog een paar dagen vrij om op verkenning te gaan :)
Heel veel plezier en groetjes daar!
Xx. Lot -
31 Augustus 2012 - 11:08
Josanne:
Haaai! (vorige keer helemaal geen groet, oeps :$)
Jammer dat je geen foto's mocht maken daar zeg.. altijd zo kinderachtig :o
Ooh wat snel alweer! Ik dacht dat je nog langer in dat hostel moest blijven :P
Aaah nee :|
Hè jemig, hoe onlogisch dat jullie pasjes nu weer niet werken.. is dat 'n foutje of expres? :S Kunnen jullie geen goeie eisen? :o
Echt jammer dat het zo vies was daar.. ik vind 't altijd zo raar dat mensen iets durven te verhuren als het niet eens is schoongemaakt, maar dat is zeker Aziatisch? [a] Maar goed, overleven zal je 't wel :P Wel stom dat je geen gewone wc's hebt :( Helemaal niet in 't gebouw?
Ooh vandaar dat slechte internet! Jemig, dus het is zelfs in zo'n crappy ""hostel"" beter? xD -.-"
Huh, zit je in een flatje ofzo, dat je meerdere verdiepingen hebt? En beneden zijn dan allemaal bureaus?
Whahah, niet over nagedacht [a] Sorry, maar op de één of andere manier vind ik dat altijd zo typisch voor verre landen ofzo [a]
Ik hoop echt dat jullie dat geregeld krijgen inderdaad, want dat zou nergens op slaan :o
En btw echt vet nutteloos inderdaad dat er een wachtlijst is, maar dat de kamers niet eens vol zijn o.O How dumbbbb [a] Okay, ik stop met stom doen xD Jullie moeten je kamers btw ook zelf schoon houden zeker? Nja, ga nu even je foto's kijken :) Succes daar!!
PS: Hoe laat ben jij gewoonlijk nou op skype?
xxx Jo -
31 Augustus 2012 - 11:13
Josanne:
Btww, dat broodje (of eigenlijk broodjes XD) ziet er echt yumm uit!! :o Bedoelde je nou dat die niet goedkoop (aka: duur) waren? xD
Oh wachtt.. whahah xD Bedoel je dat je, omdat het een hoogslaper is, je boven geen internet hebt, maar onderin bij je bureau wel? xD I'm dumb [a]
Echt zo fijn dat je steeds klasgenoten/mensen die je kent tegenkomt trouwens! Scheelt echt, denk ik :) En hopelijk is dat Duitse meisje 'n beetje aardig, vast wel :P
31 Augustus 2012 - 12:49
Tiffaney:
Raar dat t zo slecht aangegeven staat in jullie reisgids :S
Jammer dat je geen foto's mocht maken :( Ik zie nu echt iets enorms voor me xD
klinkt wel mooi :) Gezellig :) Wel leuk dat je zoveel anderen tegenkomt uit leiden
O dat klinkt echt heel irritant :S krijgen jullie dan geen betere pasjes?
Ik zie nu echt iets heel vies voor me :| Jammer dat dat gerenoveerd zo tegen viel :/
Awh dat is echt sneu voor hun :( Klinkt niet echt georganiseerd daar :S
Poor you :( Dat t zo smerig is :S Snap echt niet waarom ze t niet een beetje kunnen bijhouden/schoonmaken
Ik hoop dat je t overleefd ja :|
Ook al n Ikea daar xD Gelukkig :P
Oh dat is helemaal niet leuk :( dat je zo slecht internet heb :(
Hoop dat je snel zon kabel kan vinden :)
Wel airco dus? gelukkig want volgens mij kan t echt heel warm in zon kamer worden daar
Maakt niet uit ik vind t wel leuk om te lezen allemaal :)
hoewel ik t wel echt niet leuk vind dat t gebouw tegenviel :(
Hoop dat je snel aan alles went enzo :)
xxxxx -
31 Augustus 2012 - 12:51
Tiffaney:
oeps ik vergeet ook telkens te groeten -.-" thanx for reminding me jo xD
So Hiii xD
t ziet er idd niet echt heel ehm gerenoveerd uit :S
31 Augustus 2012 - 12:52
Tiffaney:
Die broodjes zien er idd lekker uit!
En same question as jo: hoe laat ben je meestal op skype?
xx
ps. zal voortaan proberen alles in 1 bericht te doen xD -
31 Augustus 2012 - 22:27
Mams:
Hey kanjer,
Goh,wat een lap text zeg en wat een boel gedaan, ontdekt en ondernomen.
Ik ben trots op je als ik zie hoe je hiermee omgaat en actie onderneem om het allemaal voorelkaar te krijgen,en het naar je zin te maken. FANTASTICO.
Misschien spreek ik je zaterdag na m'n werk maar anders ga ik zondag gewoon op wacht zitten tot ik je zie,lol en anders verteld Ome Kees wel dat je er bent en dat ik als de wiedeweerga online moet komen . :D
Nu ga ik dus nog even relaxen en dan slapen ,jij mag al bijna weer opstaan en opzoek naar een kabeltje.
Hou je taai meis en wat een kunstwerken van sandwiches,weet je dat we die hier ook hebben trouwens en dat je daar ook flink moet betalen. dikke knuff en spreek je snel -
31 Augustus 2012 - 23:07
Oma:
Lieve schat wat ben je goed bezig en wat komt er veel op je af deuren die niet werken,op je hurken op de wc,schoonmaken,en geen handige douche.Maar er was gelukkig een ikea en je bent niet alleen dus heb je wat steun aan mekaar.Ik vind jullie geweldig goed bezig ,edie misschien hebben ze bij ikea nog iets om op je matras te leggen wardoor het wat lekkerder ligt.Nu ga ik ook slapen het is 11 uur dus jij gaat er bijna alweer uit. dag schat tot horens XXXXoma -
02 September 2012 - 13:00
Pap:
Hoi Edie , nou daar zit je nou , op je mooie "Schone Kamer" het zal wel niet echt groot zijn . maar het lijkt me wel ontzettend gezellig met z'n drieën !
Het licht op de gang kan je met wat aan elkaar geplakte A4'tjes op het raam plakken zodat het licht wat minder is , maar misschien heb je daar zelf al aan gedacht ?
Het is wat ,dat Lotte wel een normale WC heeft in China , maar ja, je zal er wel aan wennen uiteindelijk.
En doen de pasjes het al weer ? Ze doen het niet op de Mannen Afdeling hoor (Hihi)
Ik hoop dat op het moment dat ik dit schrijf , jullie een soort van een koelbox gevonden hebben !?
Nou Edie een dikke Kus en tot skype -
02 September 2012 - 13:00
Pap:
Nou Edie een dikke Kus en tot skype -
04 September 2012 - 17:03
Josanne:
Whahaha, Tiff's berichten maken er echt zo'n MSN-gesprek van vroeger van ofzo xD Of onze mails van nu.. [a] Haha, ik doe nu zelf ook mee, maar goed.. Sorry Edie, beetje nutteloos bericht xD :o Maar m'n nieuwste was best lang, dus dat maakt het vast goed [a] :)
Love you and take caree! xxx -
05 September 2012 - 04:00
Edie Corver:
Heel erg bedankt voor jullie reacties! :)
@Joyce: ach, wie weet wát Duits, maar misschien kunnen we straks 'gewoon' Chinees met elkaar spreken xD
@Lotte: Haha das écht beter! Wij zitten hier in een 4ps kamer met 3 mensen, alst goed is komt er ook niemand meer bij, maja je weet het nooit. Wij delen 6 wc's en 6 douches met de hele verdieping, dus het is maar goed ook denk ik, dat niet alle bedden beslapen worden.. :P Het is hier inderdaad ook vochtig warm, best vies, je wil écht wel elke avond onder de douche staan! :P Maar.. gelukkig geen smog hier:) Hopelijk heb je er niet zoveel last van ;) ah heerlijk, veel plezier met verkennen! En je krijg de groetjes terug! ;)
@Josanne: haha dat had ik nog niet eens gezien, dat je niet had gegroet, lol ;) .. Nou van die pasjes, die deuren zijn pas net überhaupt geïnstalleerd, dus ja, de techniek is geloof ik nog niet helemaal onder controle.. ;/ .. tja, je moet hier gewoon je eigen kamer-gedeelte schoonmaken, ook als je er net komt :S Nee, volgens mij zijn er helemaal nergens in het gebouw gewone wc's :( .. Haha dat hostel was schoner ja! én we hadden een eigen badkamer ;) .. We zitten gewoon in een heel groot gebouw met veel verdiepingen, hoewel ik nog niet geteld heb hoeveel. Ben heel blij dat ik op de 1e verdieping zit, want er is hier geen lift :P Nee, beneden zijn geen bureau's. We hebben een bureau met laadjes en een kast onder onze hoogslaper staan. Beneden is gewoon niks, ja de deur naar buiten:P En via beneden kun je naar de mannen-kant, maar dat moet binnen bepaalde tijden zijn, én je moet dan een knalgeel vest dragen zodat iedereen ziet dat je er niet thuishoort hahaha xD .. Die sandwiches bedoel je? Nou, ik wilde eerst gewon een broodje met ham (want dat verkochten ze daar ook:P) voor 30 yuan, maar die waren allemaal uitverkocht, dus dan maar die sandwiches, en die waren gelijk 100 yuan. Scheelt nogal, evengoed niet heel duur als je het vergelijkt met NL (2,50), maar toch niet echt goedkoop :P .. oh dat met dat internet? Ja, ik had nog 1 of 2 streepjes wifi als ik aan de goeie kant van de kamer sta, maar op mn bed had ik helemaal geen wifi, idd omdat je dan nog hoger zit :P Maar ik heb een kabel genomen, dus nu heb ik overal internet:D Ja, het is zeker heel erg fijn om iedereen uit Leiden te zien, bekend enzo ;) En ja, het Duitse meisje is gelukkig echt heel aardig :D
@Tiffaney: Nee, onze pasjes moeten 't gewoon doen, en dat doen ze ook.. meestál.. :P Je hebt ook tijdelijke pasjes, maja, die kan ik toch moeilijk 't hele jaar door gebruiken :P Gelukkig ben ik praktisch altijd met Myrthe, dus als een van onze pasjes 't niet doet, heeft de ander er nog één :P .. Ja idd, misschien dat de muren en plafonds opnieuw gewit zijn, en dan die high-tech deur, verder is het hier gewoon al 50 jaar niet meer veranderd ofzo :S .. Jep! Gelukkig is er airco! maar weetje? Het is in Taiwan niet normaal om verwarming te hebben, dus ik ben wel benieuwd hoe koud de winter wordt.. (want ja, 10-14 graden is niet heel koud, maar.. ook zonder verwarming?) Ik zal 't merken :P haha Lol Tiff xD ach, als je 3 berichten plaatst heb ik weer 2 berichten extra, kan ik van Myrthe winnen met meeste reacties haha xD
Haha pap, ja mn pasje doet het weer, die van het duitse meisje ook (die was ook al op een ochtend stuk :S), maar ja, voor hoe lang? :P En nee, mn pasje doet het niet op de mannenafdeling, heb 't wel stiekem geprobeerd, je weet maar nooit xD .. Het licht op de gang valt nog wel mee op zich, en daardoor kun je wel je weg in het donker vinden naar boven, en ik heb zo'n ooglapje (of hoe noem je zo'n ding), dus het gaat voor nu nog wel, dat licht op de gang :P
Oma, ik raak steeds meer gewend aan het harde matras, dus ik kijk het nog even aan :)
Bedankt iedereen! :D
06 September 2012 - 15:09
Hahaha lol Jo xD jouw bericht :P
Jammer dat je geen notificatie ofzo krijgt als iem op jouw bericht reageert..
O gelukkig dat scheelt maar evengoed...vind dat jullie gewoon goede/nieuwe pasjes moeten hebben.
Ik zie nu echt n crappy gebouw voor me :|
Volgens mij hebben wij in NL wel verwarming aan bij 10-14 graden.. moet je denk wel n dikke trui aan :P
Hahahhahaha xD doen jullie dat :P Oke ik zal t onthouden ;) (weer n bericht :P)
08 September 2012 - 12:06
Hi!
Huh, hoe bedoel je via beneden kun je naar de mannenkant? Via jullie kamer, of gewoon via de verdieping? XD WHAHAH helemaal een geel vest aan xD Omg..
En volgens mij hebben wij inderdaad de verwarming al aan bij alles onder de 18 graden ofzo.. xD Gewoon om het op temperatuur te houden.
Oogklepje tegen het licht? Misschien is het inderdaad een idee om het te bedekken, als het echt vervelend is..
09 September 2012 - 04:48
Edie Corver:
haha ja precies, met verwarming is 10 graden prima uit te houden, maar zonder... hmm :P
Als je naar de mannenkant wil moet je naar de begane grond en dan naar de andere kant lopen :P Het gebouw is dus in 2en verdeeld ;) Haha ja erg he, van dat gele vest? XD
ja precies.. dus ik ben erg benieuwd naar de kou hier ;)
ja.. ik zit er sinds gisternacht toch maar weer over na te denken.. Het is wel erg licht savonds..
Xx