School - Reisverslag uit Taipei, Taiwan van Edie Corver - WaarBenJij.nu School - Reisverslag uit Taipei, Taiwan van Edie Corver - WaarBenJij.nu

School

Blijf op de hoogte en volg Edie

07 September 2012 | Taiwan, Taipei

Hallo iedereen!
Het is weer even geleden dat ik voor het laatst wat geschreven heb, maar nu heb ik weer wat om over te schrijven, namelijk school!
Woensdag 5 september had ik m'n eerste schooldag. De dag ervoor, bij de oriëntatiedag van het Mandarin Training Center, had ik m'n rooster gekregen. Daar stond ook op welk niveau (boek en les) ik moest beginnen. Nou, ik werd aan de hand van mn mondeling en computertoets ingedeeld bij boek 1 (van de 5 dacht ik), les 11 (van de 12). Dus ik dacht, wat heb ik verkeerd gedaan?!? Maar goed, we mochten pas vanaf de 2e dag ruilen, dus ik moest gewoon naar de les en daarna kon ik een formulier halen om van klas te wisselen. Poe poe, nou na 3u te hebben geluisterd naar hoe je ook alweer moest zeggen hoe laat het was en hoe laat je iets deed, was ik het wel zat eigenlijk :P De lerares vroeg me gelijk na de les of ik het niet iets te gemakkelijk vond, ik bleef maar een beetje bescheiden en zei dat ik het best wel een béétje te makkelijk vond (in feite heb ik deze lesstof al anderhalf jaar geleden gehad, dus uhm.. het was best wel behóórlijk makkelijk). Nou, Myrthe had het zo ongeveer net zo makkelijk als ik, dus we gingen na de les samen een formulier halen om te ruilen van klas. Ook Michelle wilde graag ruilen, dus die kwamen we er ook tegen :) Ruilen van klas gaat als volgt: je gaat eerst naar je oude lerares en wanneer die het met je eens is dat het te makkelijk is, zet ze op je formulier haar handtekening en een niveau dat zij je aanraadt (bij mij raadde ze boek 3 hoofdstuk 4 aan), hoewel Myrthe's lerares dat laatste weer niet deed ofzo :P Hoe dan ook, op dat moment sta je totaal uitgeschreven bij je oude klas. Daarna ga je op zoek naar je nieuwe klas. Hoe doe je dat? Er hangen lijsten met klassen, hun niveau's en het kamernummer. Je schrijft ze op een briefje en dan ga je wanneer het tijd voor de les is naar die kamers toe om te vragen of ze nog een plekje voor je hebben. Bijna alle klassen zitten vol, maar ze zijn al vol wanneer er 8 leerlingen inzitten. Dus, wij zijn de tweede dag eerst nog naar onze oude klas gegaan om een handtekening te krijgen en de volgende ochtend (we wilden liever ochtendles:P), vanmorgen dus, zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe klas. Het zat overal al vol, en bij de láátste die we probeerden mochten we (Myrthe en ik dus) er voorwaardelijk in. Het zit zo: Die klas heeft 1 persoon die nog nooit is gekomen en 1 persoon die wil wisselen. Deze 2 personen staan echter nog steeds 'ingeschreven' in deze klas, dus officieel zit de klas vol, máár, wanneer die ene weggaat en die ander weg blijft, mogen wij blijven. Het is dus afwachten, maar we gaan maandag gewoon naar diezelfde les toe en dan maar hopen dat ze niet meer komen ;) Gelukkig hebben we inmiddels een eventueel alternatief gevonden. Michelle kon i.v.m. een andere les die ze wil volgen, alleen smiddags Chinees volgen, dus zij is nu naar een middagklas (ook derde boek), maar daar zijn blijkbaar nog 2 plaatsen over, dus mocht het niet lukken, dan kunnen we als het goed is altijd nog dáárheen. Dat scheelt weer wat zenuwen :)
Goed, er zitten hier echt ontzettend veel Japanners op school! Mn oude klas had er 6 en deze nieuwe geloof ik 5! (van de 8 dus hè?!). Zij kunnen allemaal al heen goed schrijven, maar hun spreekvaardigheid is best.. slecht. Dat is ook niet zo gek, want ze zijn gewoon gewend om de karakters op een andere manier uit te spreken (Japan heeft een groot deel van de Chinese karakters overgenomen, maar spreekt het anders uit). Dus, je merkt echt hoe goed wij de woorden uitspreken. Daarentegen, helaas, hebben zij wel merkbaar een grotere woordenschat, en helaas kunnen ze daardoor wel 'beter' spreken, alsin, meer/grotere zinnen, en meer verstaan etc. Maar goed, hopelijk trekken we snel meer naar hen toe wat dat betreft :) Ik voel me in deze klas, met het derde boek dus, in ieder geval wel een stuk beter thuis. De mensen zijn ook erg aardig. Ik zat vandaag naast een Frans meisje dat Manon heet, maar daar heb ik niet veel mee gepraat, en naar een Japans meisje wier Chinese naam Wenxiang (cultuurgeur?) is. Wenxiang is erg aardig. We moesten elkaar vandaag voorstellen aan de rest van de klas en wat leuks over elkaar zeggen enzo. Haha, blijkbaar zie ik eruit als een goed mens! Mooi, die steek ik ook weer in mn zak ;)
Hoe dan ook, op het moment zitten Myrthe en ik in geen enkele klas :P Maar hopelijk wordt er maandag meer duidelijk. Het is even afwachten.
Net kregen we de vraag of we wat met Nelleke, Noortje en waarschijnlijk Tirza willen gaan eten morgen, omdat Nelleke en Noortje (die niet in Taipei naar school gaan) een dagje naar Taipei komen. Toen we hoorden waar ze heengaan (de Maokong Gondola), hebben we besloten mee te gaan! Dus toch maar niet de hele dag rustig huiswerk maken (we moeten natuurlijk wat inhalen), maar goed, dat komt zondag wel (a)
Ohja, vanavond hebben we nogmaals een Chinese pannekoek gegeten, maar die was heel anders dan die we in Ximen (bij ons hostel) hadden. Die in Ximen was namelijk 'gewoon' op een bakplaat gebakken, en deze werd gewoon in de frituur gekwakt. Kortom, ontzéttend vet, maar wel lekker :) Daarna haalden we een zakje vers fruit (ik had watermeloen:D) voor 25 kuai (66 cent) en vervolgens, jajaja! Kochten we stroopwafels in de supermarkt op de campus!! Lekker joh! Ze smaakten wel ietsje anders, maar praktisch hetzelfde, dus het kan er zéker mee door :D
Nou, het is alweer bedtijd, dus ik moest maar eens stoppen met schrijven ;) Ik wens iedereen daar een heel fijn weekend daar, en tot spreekse! :D

• 07 September 2012 - 21:56

Pap :

Hoi 柯愛亭 , nou ik hoop dat jullie in die andere klas mogen blijven, want het moet natuurlijk niet te makkelijk worden , anders kan je straks voor mij geen chinees bestellen(Hihi) en dat Japanse Meisje Wenxiang had natuurlijk gelijk , je lijkt niet alleen ,maar je bent natuurlijk een goed mens ! Het is trouwens best vreemd ,ik dacht altijd dat Japanners en chinezen haat en nijd waren , dus had ik ze niet bij jullie verwacht tenminste niet met zovele ?
    Ik weet niet of ik het al verteld had , maar ik heb toch nog een Nexus 7 op de kop getikt , en Jurre kwam vandaag (om 19:30) bij mij eten , en heeft hem meteen in beslag genomen , hoop dat hij er goed mee kan werken , anders geeft hij hem aan mij terug ,en kan hij WEER achter een ander aan !!?? we zullen zien
    Zelf moet ik maandag naar de gevangenis(Slechts op bezoek) voor een cursus van een Siemens Brandmeld Installatie , ben benieuwd ?

Nou Edie nogmaals Succes met je klas indeling , een dikke zoen en tot skype

• 08 September 2012 - 12:11

Josanne:

Hoi!
    Jemig, hoe raar dat ze niet eens genoeg plaatsen hebben o.O Of ik begrijp het verkeerd :P Maar nu klinkt het alsof, omdat je in een te makkelijk niveau bent ingedeeld, je quasi vast zit omdat er eerst een plek ergens anders vrij moet komen voor je daadwerkelijk kunt worden overgeplaatst? Klopt dat? xD :o
    Maar als jullie ochtendles voor elkaar kunnen krijgen, dan ben je lekker vroeg klaar ofzo? Zou wel fijn zijn :o :)
    Vraag me ook af hoe dat dan met die toets zat.. kun je 'm nog inkijken ofzo? :o Of ze zetten je gewoon automatisch in de makkelijkste klas? :P

Ik had ook inderdaad het idee dat Japanners en Chinezen het niet zo goed met elkaar konden vinden xD Bezitterige Chinezen die denken dat alles van hen is.. [a] Ofzo, ik ken hun geschiedenis eigenlijk helemaal niet :P

Mooi gebouw, dat training center! En bij je vorige foto's was ik die spin natuurlijk alweer vergeten.. -.-" :|

xxx Jo

• 09 September 2012 - 04:28

Edie Corver:

@Pappa: Haat en nijd met andere dingen denk ik.. Valt overigens wel mee denk. Maar als de Japanners van de Chinezen willen leren, beschouwen ze dat denk ik wel als een compliment :P Haha nou ik hoop voor Jurre dat dit 'm dan éindelijk is :) Noh pap, kijk uit voor de gevangenen :P En succes! Xx
    @Jo: ja, ik kan idd pas die nieuwe klas officieel in wanneer er 2 anderen uitgeschreven staan.. :S Maar ik ben zelf al uitgeschreven uit mn oude klas, dus terug kan ik iig niet meer, niet dat ik dat wil :P Dus.. ik ben benieuwd wat maandag brengt.. behalve een toets :| :P
    Ja, als ik in deze klas mag blijven dat heb ik les van 10:20 tot 13:10. Als ik naar de middagles moet heb ik les van 14:20 tot 17:10. En dat vind ik persoonlijk nogal vervelend want je bent je hele dag kwijt.. maja, als 't moet dan moet 't maar. En volgend 'semester' (ze hebben er hier 4 in het jaar, maar volgens bij heten het officieel trimesters.. maar dan lijken het er net 3 in een jaar te zijn. Maar misschien tellen ze gewoon het zomersemester niet mee en is het dan toch 3 semesters xD haha) dan krijg ik voorrang om te kiezen wanneer ik les wil. Maar goed, alles is sowieso beter dan les hebben van 17-20u :P
    Het is wel grappig, want na onze mondeling kregen Myrthe en ik ongeveer dezelfde toets op de pc, waarbij ik een punt hoger had dan Myrthe, maar zij is 5 hoofdstukken hoger ingedeeld (nog steeds te laag trouwens, maar goed, toch hoger:P). Dus waarschijnlijk ging 't voornamelijk om mondeling.. denk ik dan, maar ik dacht dat dat ook weer niet zó slecht ging.. tenminste.. volgens mij spreek ik mn tonen aardig goed uit, en dat deden ze écht niet in mn vorige klas.. no offence voor hun, maar dat was gewoon echt zo.
    Haha goed zo, vergeet die spin maar snel, dat probeer ik ook te doen xD
    Xx!

• 09 September 2012 - 09:41

Ria:

Hallo Edie, het houd wat voor alles lekker in mekaar zit. Wel leuk om je verslagen te lezen. Dan ben je zover en toch weer heel dichtbij. Nu maar hopen dat je klasindeling goed gaat en lekker met je studie bezig kan zijn((en natuurlijk de andere leuke dingen) Veel plezier en we lezen ,horen weer van je , groetjes Ria

• 09 September 2012 - 19:33

Mams:

Hey Kanjer,
    Zo langzamerhand komen er al meer bekende hun neus laten zien hier.
    Weet je waar ik nu nieuwsgierig naar ben, welke tijden erbij jou bij staan op welke tijd de reactie is geplaatst, de onze of dat ze aangepast zijn aan de tijd daar in taipei.
    Ik vind het heerlijk om je af en toe te horen en leuk dat ook Mirthe de stap heeft gedurft om erbij te komen,vet stoer :). Heb de piza gezien, nu kan het zijn dat m'n bril niet helemaal goed zit maar die zag er toch best aan King size uit,was hij zo lekker dat 'ie op was voor je er erg in had :D
    Succes straks zal voor je duimen.
    Dikke Knuff

• 10 September 2012 - 15:55

Edie Corver:

Hey mam, gewoon de NLse tijden staan op deze site, ook wanneer ik iets schrijf geloof ik.
    Haha Myrthe vond het helemaal te gek gister op skype, ik geloof dat het een wekelijks iets gaat worden xD
    Nou dat was ie niet hoor Mam! Hij was gewoon 2x zo klein als de normale grootte in NL :P
    Maar hij was inderdaad wel errrrg lekker :)
    xxx

• 18 September 2012 - 19:22

Oma:

Ha ik had heel wat te lezen en vind de reacties ok heel leuk,en hoop dat je vader een leuke cursus had in het gevang,.
    Heerlijk om vanmiddag weer met je te praten en je ziet er goed uit met je nieuwe paarse shirt.
    Het is hier nu wat buiig en harde wind maar nog niet koud.Lieverd hou je haaks en tot skype
    Knuffel oma xxxxxxxxxxx