Maokong Gondola - Reisverslag uit Taipei, Taiwan van Edie Corver - WaarBenJij.nu Maokong Gondola - Reisverslag uit Taipei, Taiwan van Edie Corver - WaarBenJij.nu

Maokong Gondola

Blijf op de hoogte en volg Edie

09 September 2012 | Taiwan, Taipei

Hoi iedereen!
Aangezien ik het steeds weer vergeet, zeg ik het nu maar gelijk, dan hebben we dat weer gehad ;)
Ik heb inmiddels al even een nieuwe simkaart, die ik in mn oude telefoon heb gestopt, dus op mn oude nummer ben ik niet meer bereikbaar. Mn nieuwe nummer is: +886970067459.
Tevens, heb ik een adres voor de liefhebbers:

柯愛亭 Edie Corver
116台北市文山區汀州路4段88號
師大分部 男三舍3209
台灣 Taiwan

Hopelijk zien jullie niet alleen maar blokjes haha xD
Het is belangrijk dat 'taiwan' er ook in het Nederlands staat, anders weten ze in NL niet waar ie heen moet ;) Het makkelijkst is: kopiëren in Word en printen :P
Zo.. das dan ook weer gedaan :)
Gisteren zijn we met Nelleke en Noortje, die inmiddels in Hsinchu wonen en een dagje naar Taipei kwamen, naar met de gondola naar Maokong geweest in de bergen. Ook Kaya, onze kamergenoot, en een vriend van haar, Sebastiaan gingen met ons mee. We hadden een ontzettend mooi uitzicht in de Gondola, en in de heenweg konden we zelfs door de vloer kijken! Best spannend, ook met de wind waardoor die gondola nogal schommelt (nu opeens begrijpen we allemaal waarom ze bij het minste geringste niet gaan). Eenmaal daar hebben we eerst veel te dure thee gedronken (maar het was wel lekker gelukkig) en daarna gingen Kaya en Sebastiaan ergens anders heen, terwijl de rest van ons een rondje ging lopen op zoek naar een mooie waterval. Het waren weer net van die paadjes als in Wulai, maar het was mooi weer (lees: heet) en het regende niet, dus het was dit keer niet glad enzo. Het was veel te heet om ver te lopen, maar de waterval en gewoon de paadjes waren erg mooi en hoewel we alles wat we dronken eruit hebben gezweet, was het toch een erg leuke (en zeer vermoeiende) dag. Daarna zijn we nog met z'n allen én met Tirza uit Leiden uit eten geweest, waar ik een heerlijke Pizza Hawaii heb gegeten, voor wel 130 kuai, maja, hij was wél lekker :D
Vandaag moest ik dan toch maar wat huiswerk maken, dus naast smiddags en savonds uit eten gaan met Kaya, hebben we weinig meer gedaan dan huiswerk gemaakt!
Morgen zal ons de verassing wachten of we weer in dezelfde klas mogen zitten of smiddags een andere klas moeten zoeken.. ben benieuwd!
Slaap lekker iedereen!
Xx

• 09 September 2012 - 17:49

Pap:

Hoi Edie , we hebben elkaar net 5 minuten geleden nog gesproken , dus nieuws heb ik niet , maar ik hoop , dat het morgen lukt om een andere klas te krijgen ! in die Gondola lijkt me inderdaad heel leuk , maar je moet geen hoogtevrees hebben

Nou tot skype , en een dikke kus Xxx

• 09 September 2012 - 18:01

Rob Corver:

Hallo Edie,

leuk om je verslag te lezen en zo contact te houden met jou in het verre Taiwan. Wij(Rob en Son) passen wel een beetje op je vader, onder een biertje heeft hij het regelmatig over jou, toch nog een beetje ongerust denk ik. Nou groetjes, tot je volgende verslag.
    Rob

• 09 September 2012 - 19:37

Josanne Blokker:

Hooi!
    Handig om te weten :P En ik dacht eerst bij dat adres van wtf, are we supposed to read that?! o.O Haha :P Maar kopiëren en plakken, oké xD Alleen, horen er random tussendoor gewoon cijfers te staan? Of gebruiken ze die daar ook? Ongelooflijk hoe weinig ik eigenlijk weet -.-"
    Haha, ik wist eerst niet precies wat je met gondola bedoelde, maar de context en de foto's maakten het behoorlijk duidelijk; wat een eng ding met die glazen vloer! Wel heel vet, maar.. brr.. :P
    Zeker een kleine pizza :P Bedoel je nu dat 'ie goedkoop of juist 'n beetje prijzig was? XD
    Enn.. ik snap die 8/9 niet? I'm stupidd [a]
    Inderdaad, ben ook benieuwd! Beetje vreemde gang van zaken zo in 't begin, haha :P

xxx Jo

PS: Ik heb dus ook alvast een account aangemaakt, hopelijk zie je m'n volledige naam en niet die van m'n 'dagboek'.. xD Klopt het dat als ik jullie allemaal in m'n mailinglijst zet, dat jullie pas bericht krijgen als ik iets plaats? Thought you must know :)

• 09 September 2012 - 19:38

Josanne Blokker:

Oh jemig, hoe stom, dagboeknaam dus :/ Bij jou staat er wel gewoon Edie Corver, hoe flauw! :o Well, at least there's a photo now :P

• 10 September 2012 - 02:08

Henri:

leuk zo'n update. Dat weten we af en toe waar je zit ;-)

• 10 September 2012 - 02:57

Je bent vergeten te zeggen dat het adres nog niet getest is :P
    Ik moet trouwens terugnemen dat mijn familie de leukste is, de jouwe is minstens even awesomee!!!! <3 :D
    x

• 10 September 2012 - 15:50

Edie Corver:

Leuk dat ik nog meer volgers heb! :)
    Thnx Myrthe :P :D en inderdaad, het adres is nog bezig om uitgetest te worden :P
    @ Jo: die dagboeknaam is volgens mij de link (bij mij is mn dagboeknaam ediee en dus is mn link ediee.waarbenjij.nu ;)). hé ja idd, je hebt een foto :D En ja, wij krijgen dan als het goed is een mailtje wanneer je wat schrijft op je blog :D ben benieuwd hoe je 't gaat vinden! :)
    Haha ja, dat adres, je kan 't wel in het engels doen, maar ik weet niet of het dan wel aankomt :P en die getallen, ja die schrijven ze ook gewoon hier, vooral met grote getallen ;)
    130 kuai is best duur voor zo'n kleine pizza :P Ik at vandaag bijvoorbeeld ong. net zoveel, maar dan voor 70 kuai ;)
    8/9 = 8 september, de dag dat ik er was :P enne, er staat aan de zijkant, maar dat kunnen jullie niet lezen want dat staat in karakters, 24 juli :P het is dus volgens de maankalender blijkbaar 24 juli, en dat vond ik leuk om te fotograferen :P
    Xx!

• 11 September 2012 - 12:05

Oma:

Wel een beetje late reactie maar hier ben ik dan.
    Ik moet de foto,s nog bekijken dus daar kan ik niet op reageren maar wat ben ik blij met skype, heerlijk om met je te praten lieverd .Van mam hoorde ik dat jullie een vast plekje hebben en daar ben ik heeeeeel blij mee
    . Dag kanjer tot horens XXXXXXXXXXXXXXXX oma

• 12 September 2012 - 05:47

Edie Corver:

Ja we hebben inderdaad een vast plekje dus dat ik heeeel fijn! Echt een opluchting :)
    Maar ik heb een beetje problemen met mn computer, ik denk misschien wel door de hitte (de airco is stuk, het is hier zéker tegen de 30 graden op mn kamer, maar ik denk misschien nog wel wat warmer :S)
    Maar goed, mn computer kan volgens mij wel tegen een stootje.. hoop ik ;)
    Tot skypse oma! :)