School, Holy Airco, ijs en - Reisverslag uit Taipei, Taiwan van Edie Corver - WaarBenJij.nu School, Holy Airco, ijs en - Reisverslag uit Taipei, Taiwan van Edie Corver - WaarBenJij.nu

School, Holy Airco, ijs en

Blijf op de hoogte en volg Edie

16 September 2012 | Taiwan, Taipei

Hallo iedereen! Sorry dat ik mijn blog een hele week verwaarloosd heb, maar er zijn wat verzachtende omstandigheden aan mijn kant :P
Ten eerst, deze week was mijn eerste volledige schoolweek. Het is Myrthe en mijzelf eindelijk gelukt om officieel in een hogere klas te komen. Helaas niet de ochtendklas waar we vrijdag nog in zaten, want we hoorden afgelopen maandag dat we daar voor het laatst in mochten. Dus gingen we die middag vragen of we bij Michelle, een klasgenoot uit Leiden, in de klas mochten komen. Dat mocht nog net, ze was niet al te meegaand (die lerares), en we moesten ook meteen die dag les volgen (we hoopten dat omdat we maandag al les hádden gevolgd, we gewoon konden vragen of we vanaf de volgende dag mee konden draaien, maar helaas). Uiteindelijk is dit toch de klas geworden waar we officieel in mochten blijven!
Vorige week zondagavond heeft onze airco de geest gegeven. Wat was het héét! We hebben het 4 dagen en nachten (!!) met 30 graden moeten doen, en dat was écht geen pretje! Gelukkig stonden ze 5 man sterk vrijdagochtend om half 10 al voor onze kamerdeur om de airco te vervangen. En nu.. hebben we het allernieuwste airco-model met draadloze afstandsbediening, woow! :) En daar genieten we nu alweer 2 heerlijk koele nachten van :D Voordat ze het gingen maken was het wel een heel gedoe om ervoor te zorgen dat ze het gingen maken. We hadden het eerst tegen een gast op de benedenverdieping gezegd die er is om ons te helpen, maar na een vertaling van een meisje op de gang, bleek dat die gast 'er niet over ging', en moest wachten tot die persoon die er wel over ging er was, maar wanneer dat was kon ie niet zeggen, en toen we 'm vroegen of ie m niet kon bellen, kregen we ook een heel vaag verhaal waar we niks van snapten natuurlijk xD Haha! Maar uiteindelijk hebben we het tegen onze contactpersoon op de NTNU gezegd, en die heeft wat rond gebeld, en vervolgens hoorden we dat ze de volgende dag kwamen. Nou, dat was toch niet zo moeilijk zou je denken? Maar goed, we zijn nu dolgelukkig met onze nieuwe airco :D En niet alleen wij, maar ook mijn laptop, want die heeft het de hele week veel te warm gehad, waardoor ik er weinig aan had: hij startte niet op, of hij liep compleet vast :( Dus ik ben wel heel blij dat mijn laptop daar (nog) geen last meer van heeft sinds de nieuwe airco, want ik was wel echt even bang dat ik hier een nieuwe laptop zou moeten kopen!
Dinsdagavond gingen we uit eten met Kaya en haar vriendin Marina uit Göttingen (waar ze studeert) bij het restaurant van een Taiwanese vriendin van Kaya en haar Canadese vriend. Het was erg lekker en daarna zijn we naar een Taiwanese ijszaak gegaan en hebben Myrthe en ik allebei ijs met banaan gegeten. Ik zal even uitleggen hoe ze hier ijs maken: je gooit ijsklontjes in de blender en dan in een grote kom, doet er saus overheen, doet er eventueel als ie nog niet vol genoeg zit nog meer ijsklontjes-splinters in en vervolgens een lading fruit er bovenop. JUMMIE!!
Woensdagavond zijn we met een aantal mensen uit Leiden en met nog iemand uit Leiden die hier al eens eerder heeft gestudeerd en weer terug is nu, uit eten geweest bij een tentje dat zeer bekend is bij de afgelopen 2-3 lichtingen Leidenaren, en waarbij de Leidenaren zelf ook zeer bekend zijn geworden, als je weggaat zeggen ze zelfs "tot ziens!" tegen je! Wie had dat gedacht? :) Het verhaal is dus, dat Daan, een jongen uit Leiden die hier 2-3 jaar geleden heeft gestudeerd, daar zo vaak ging eten elke week, dat ie aan de praat raakten met de mensen van dat tentje, zei dat ie uit Leiden kwam en hen het woord "tot ziens" heeft geleerd. Zo doende gaat nu iedere lichting Leidenaren naar dat tentje om even te laten weten dat je uit Leiden komt! :P Het eten was er erg lekker, maar die dag hadden we een groot menu met z'n 11en en waren dan ook behoorlijk wat geld kwijt. Ja, in NL prijs je jezelf gelukkig wanneer je maar 6-7 euro betaald, maar hier kan je daar ook makkelijk 3 avonden van eten, dus.. aan de dure kant. De volgende dag besloten we met een paar mensen er nogmaals te gaan eten, in de hoop dat het wat minder zou kosten omdat we geen menu namen, maar dat viel tegen want we hadden wat grotere en speciale (bijvoorbeeld: annanas en gefrituurde garnalen met een soort mayo erop dat net slagroom leek) dingen besteld en waren dit keer iets van 5-6 euro kwijt, nog steeds iets te duur (a) maar goed, wel heel lekker:P
Die avond ging ik ook samen met Nelleke en Noortje die weer naar Taipei waren gekomen voor een dagje naar Ikea, waar ik mijn klamboe kocht voor ongeveer 8 euro :D Hehe, bij mij komen ze niet meer, die muggen! :) En nu lijkt mn bed net een prinsessenbed haha xD
Vrijdagavond hebben Myrthe en ik nogmaals een Taiwanees ijs'je' op, dit keer deelde we m, want we hadden net een bord vol rijs met vlees en groenten gegeten, dus zoveel pastte er niet meer bij :P Het bleek nog een behoorlijke hap te zijn voor 2 personen! Het was weer letterlijk ijs, maar dit keer nog veel fijner, 't leek bijna sneeuw zo fijn. Daar ging saus (het leek net bananensaus) overheen en vervolgens kozen wij meloen, kiwi en aardbei voor erbovenop. En dat allemaal voor nog geen 2 euro per persoon! Ik moet zeggen, de aardbeikant was toch wel echt mijn favoriete kant, wow wat een goddelijk ijsje zeg! Enne, Myrthe en ik hebben onszelf wijsgemaakt dat omdat je eigenlijk alleen maar bevroren water en fruit (en ja oké, saus) eet, het eigenlijk heel erg gezond is (a) :D
Vrijdag heb ik ook voor het eerst gezwommen, heel kort dat wel, in het zwembad op de hoofd campus (dus niet waar wij zitten), helemaal gratis (op bepaalde tijden). Ik had er zelfs al 2 weken geleden ofzo een badmuts voor gekocht (ze vinden het hier vies als je geen badmuts op heb). Het was heerlijk om gewoon even in het water rond te spartelen en ik heb nu al met Michelle afgesproken dat we maandag na school met z'n 2en gaan zwemmen. Ik zie er nu al naar uit :D
Zaterdag hebben we behalve een beeeetje huiswerk gemaakt en geskyped en gecomputerd weinig meer gedaan. Het scheen namelijk dat het dit weekend nog slechter weer dan vrijdag (en toen stortregende 't al ontzettend) zou worden, dus we hadden onze plannen om naar de (onoverdekte) hotsprings te gaan maar laten varen en hebben in plaats daarvan dus lekker gerelaxed in onze kamer. Savonds zijn we met Kaya nógmaals bij het "tot ziens"-tentje gaan eten, en dit keer hebben we het gered (incl. een soort pizza als toetje) voor 100 yuan, ongeveer 2,5 euro, dus dat is gewoon een goeie prijs voor avond eten, en het was echt heerlijk (gewoon rijs met garnalen en ei en wat groenten dat op bosui leek), dus.. daar wil ik wel vaker eten, aangezien het ook heel dichtbij de campus is!
Dichtbij de campus hebben we ook sinds woensdagavond een supermarkt gevonden en zijn daar zaterdagmiddag boodschappen gaan doen. Nou, dat is wel echt veel goedkoper dan de 7/11 of de fruitkraampjes waar we normaal gesproken heengaan, dus die supermarkt gaat zeker druk bezocht worden door ons dit jaar! Ze hebben er zelfs normaal brood! (wat Myrthe en ik zo gaan uitproberen).
Vandaag gaan we als het goed is nog naar een of ander museum of iets dergelijks, tenminste.. als we niet de hele dag achter de pc blijven hangen! Daar zal ik de volgende keer wel weer over schrijven :)
Voor de liefhebbers doe ik er ook wat foto's bij van de voorzieningen op onze verdieping :P
Succes met het herfstweer daar, en tot spreekse!
xxx

Ps: Rara hoe maken ze onze hurkwc's hier schoon?

Antwoord: Prullenbak eruit en hogedrukspuit erop!

• 16 September 2012 - 08:20

Mams:

Hey hey kanjer,
    Eigenlijk lieve schat ziet het ervan hier allemaal prachtig uit.
    Ben ook blij dat er een wachtplaats voor dames is :S ook al heb ik geen idee waarvoor of wat daar dan de bedoeling van zou moeten zijn. En ik kan je vertellen dat deze hurk W.C. er nog best luxe uitziet, het kan echt erger.
    Hoe vies/schoon het is ja dat komt op een foto nooit helemaal tot zijn recht.
    Hoe lekker een ijsje eruit ziet dan weer wel :-)
    Goed plan van dat zwemmen ook en anders toch maar myrte achterna hobbelen door de gangen.
    Blij dat er weer een beetje verkoeling is en inderdaad mooi bedje heb je,was hij nu ook maar zo zacht als een prinsessen bedje . :-)
    Dikke knuff

P.S. voor het 1 een blender voor het ander een hogedruk spuit. waar is het echte handwerk gebleven.

• 16 September 2012 - 09:46

Ria:

Hoi Edie, ja schoonmaken van zo'n w.c. zou ik met genoeg bleek en een borstel doen.Alleen zullen ze dat daar wel niet kennen. Voor de rest ziet het er best wel redelijk uit. En jullie kunnen naar je verhalen daar ook prima eten (vooral ys). Zaterdagavond avond waren hier Tiffany, Tabea en Noortje om van Josanne afscheid te nemen. Ze hebben lekker pizza besteld en gezellig met elkaar gekletst over denk ik van alles en nog wat,(ik was nl. niet thuis) a.s. zaterdag de 22e gaan we haar naar Amsterdam brengen en reist ze met bus naar Leicester. Dus die gaat ook aftellen en genieten in haar favoriete land. Geniet maar goed van jullie kanzen en we mailen elkaar weer. Veel plezier en groetjes. Ria

• 16 September 2012 - 12:00

Josanne Blokker:

Heey!
    Hè jemig, van die airco! Vet heet xD En wel beter dat je dan een contactpersoon hebt (niet uit Taiwan ofzo?) die dat goed kan regelen, anders zit je er zo echt vet lang mee, lijkt me..
    Gelukkig heeft je laptop het overleefd! Wel apart dat echte warmte dus best veel invloed heeft o.O
    En vet grappig van dat restaurant! Komen er heel veel mensen uit Leiden daarheen ofzo? Oh wacht, da's natuurlijk praktisch de enige NLse uni die Chinees geeft.. xD Als het al niet de enige is..? :P
    Die ijsjes zien er echt yummie uit!! Vooral met banaan :P En inderdaad, water en fruit is best gezond :P Geen melk en vet e.d. [a]
    Whahah, inderdaad net een prinsessenbed xD Maar hoe heb je dat ding vastgezet? Gewoon een haakje in het plafond geslagen ofzo? xD
    Omg, van die wc's! XD Maken ze het serieus nooit properly schoon? :o Of heel af en toe ofzo? -.-" En hoe vaak gebeurd dat met de hogedrukspuit? :P

Aaah, inderdaad, ik heb nu minder dan een week :| :|

• 16 September 2012 - 14:53

Pap:

Hoi Prinsses ,

Ben blij dat je nu een klamboe heb hangen , zodat je niet lek en uitgezogen wordt door die "Horror Mugggen"(hihi) Hoe heb je die klamboe nu opgehangen met een Schroef oogje ? , +/- een week geleden hadden jullie al geprobeerd om het schroefoogje erin te draaien, en toen lukte het niet !? Dat ijs dat jullie eten dat wel ERG gezond en lijkt mij ook wel "JUMMIE" vooral al het warm is. Dat "Tot-Ziens_Tentje" , is inderdaad grappig , en lekker dichtbij , prijs een beetje duur maar vergeleken met onze eet gelegenheden inderdaad spot goedkoop ,ben wel benieuwd hoe het klink dat TOT ZIENS"(Haha) Ben ook wel benieuwt hoe jullie dat "normaal brood" vinden in die supermarkt ? Om die hurkwc's schoon te maken , zo zou ik hetzelfde doen, krijg je alvast geen vieze handen , en krijg je het echt schoon , je spuit namelijk met zoveel kracht , waardoor het vuil overal in elk kiertje los komt. Laptop ook weer goed!? hopelijk blijft hij goed , volgens HP werkt de Accu oplader niet meer goed bij 35 graden celcius,dan stop hij met laden zeg maar, of dat in dit geval er iets mee te maken heeft ,geen idee , maar het kan wel ?(dat de accu tijdelijk geen spanning meer afgeeft)? blijft natuurlijk een raadsel??

Veel plezier de aankomende week , een dikke kus en tot skype

• 17 September 2012 - 04:05

Edie Corver:

@Josanne: Hey! Ja, die contactpersoon is van mn school en is Taiwanees. D'r Engelse naam is Nicole en daar spreken we dr dan ook mee aan, want ik heb geen idee hoe ze in 't Chinees heet :P
    Ja! Heb je de post van mn vader hier gelezen? vanaf 35 graden doet die accu 't niet meer goed, ik denk dat dat 't is geweest :S Mn laptop heeft sinds de nieuwe airco geen problemen meer gehad iig..
    Naja, ik ben er dus al 3x geweest nu xD en ja, iedereen uit leiden komt er wel minstens 1x denk, maar 't hangt er wel even vanaf, hij is namelijk wel 't dichtstbij onze campus, dus wel logisch dat wij er vaker heengaan :P
    En ja, leiden is eigenlijk de enige Uni waar je Chinees kan doen. Er is wel nog een hogeschool in Maastricht. En ik dacht dat je in A'dam ook Chinees kon kiezen, maar volgens mij krijg je dan in Leiden les, dus Leiden enige uni :D
    Ja hè?! die ijsjes waren zo goddelijk :D idd, ontzettend gezonde ijsjes (a)
    Ik probeerde eerst een schroef met haakje het plafond in te draaien, maar helaas draaide ik blijkbaar scheef af en toe, en toen bleef ie dus niet hangen xD Dus nu heb ik een haakje gekocht die je op 't plafond kan plakken en dat werkt tot nu toe prima! :D
    Ik zou het echt niet weten! Je moet maar net binnenlopen.. Maar ik ben wel ontzettend blij dat de wc's helemaal aan de andere kant vd gang zijn... daar dwaalt namelijk nu ook inmiddels een kakkerlak rond :| Maar die blijft in de buurt van de wc's dus ik ben daarom vet blij dat de wc's aan de andere kant zijn van de hal xD
    Afscheid is heel zwaar Jo, maar als je er eenmaal bent zul je het best naar je zin krijgen ;) En ik ben heel erg benieuwd naar de verhalen op je blog :)

@pap: Ja, 't gat van die schroef was veel te groot, dus nu heb ik alleen maar een lelijk gat zitten xD En... het schijnt dat ik dat eigelijk helemaal niet had mogen doen, omdat er vlak boven de plafonds waterleidingen en alles lopen, lalala (a) Maar goed, nu heb ik een haakje op 't plafond geplakt en dat werkt prima :)
    Dat "tot ziens" heeft Daan hen érg goed aangeleerd, het klinkt net als thuis! (Maja het zijn natuurlijk ook maar 2 woorden.. ;))
    Het brood was gelukkig prima te eten! :)
    Ja naja, dat snap ik wel, maar.. wat nou als het vies is? dan verspreid je de viezigheid alleen maar :S Ik was blij dat ik mn badslippers aan had.. die gaan tenminste elke dag met me mee onder de douche..

• 18 September 2012 - 19:35

Oma:

Ik liep wat achter met lezen en ik heb nu de foto,s nog niet gezien (laatste).
    Maar aan de reacties te zien is er weer heel wat gebeurd,lieverd ik ben beretrots op je
    xxxxxxxxxxxxxxx oma

• 24 September 2012 - 22:28

Tiffaney:

Hiii :D

sorry dat t zolang duurt voordat ik reageer :S had t ook druk :/
    Oke je hebt nu dus de klas die je wilde? :P
    Pffffff dat is niet fijn om in te slapen en studeren en alles :S
    Oooh dat is wel beter :D Klinkt luxe hoor!
    Gelukkig dat je laptop t nu gewoon weer goed doet! zou echt niet leuk zijn als die t had begeven :S
    Ehm hele stomme vraag...maar wie is kaya ook alweer? -.-"
    Dat meisje uit duitsland? mmm klinkt lekker :D
    hahahhaha lol jullie hebben dan gewoon n soort van eigen restaurant xD
    6-7 euro dat is echt niks :O daar kan ik niet voor uit eten hoor :P mn patat + hamburger + drinken is al duurder dan 6-7 euro xD
    ik zou bijna in taiwan gaan wonen xD oke toch maar niet:P

Hahaha looool foto (A) hoop dat die er bij zit :P
    Mmmmmmmmmmmmmmmm *kwijlkwijl* Wat goedkoop zeg en wat klinkt t lekker *honger* xD
    Hahahhaha n badmuts hahahahaha xD'
    TWWWEEEEEEEEEEEEEE EN EEN HALF EURO VOOR AVONDETEN OMG sorry ben echt té verbaasd gewoon
    dat kook ik er nog niet eens uit...n stukje vlees kost hier al meer dan 2,5 euro :S
    Mooi dat jullie zo vlakbij n goedkope supermarkt hebben gevonden :)

Leuk dat je veel fotos hebt bijgevoegd :) Die hurkwc valt eig best mee xD ik dacht echt dat t letterlijk n gat in de grond zou zijn :P
    hmmm ijs ziet er lekker uit!
    awhhh je prinsessenbed (L) met hartjes hihi ^^
    dat ijs ziet er echt te lekker uit zoveel honger nu maar nog geen boodschappen gedaan :( (mss maar goed ook:P)

Succes op school en met alles enzo!
    Mis je wel hoor!
    xxxx ly

• 03 Oktober 2012 - 04:34

Edie Corver:

Hey Tiff!
    nou, eindelijk toch maar eens je reactie beantwoorden :P
    Jep, ik zit uiteindelijk toch in de klas die ik wilde ;)
    nee idd, die week zonder airco was echt killing.. niet alleen voor mij, maar ook voor mn laptop :( nou, hij doet 't nu wel, maar ik moet wel altijd de stekker in het stopcontact hebben :S
    Kaya is mn andere kamergenoot, uit Duitsland idd ;)
    hehe ja een eigen NLs restaurant :P
    ja, maar wat als je elke dag 6-7 euro kwijt bent aan alleen avondeten, dan wordt 't wel duur hè, 't hele jaar :P
    hehe, nou er is nog een bed over in onze kamer hoor XD
    jaaa dat ijs is echt té lekker :D
    jep, die supermarkt is ontzettend fijn :)
    ja, het is niet alleen maar een gat in de grond, maar het blijft behoorlijk vervelend.. richten enzo ;/ :$
    hehe ja, dit was het leukste dekbedovertrek die er te vinden was bij de ikea :P
    haha weet niet of dat goed is hoor xD als je met honger boodschappen gaat doen kom je altijd met veel te veel thuis xD
    Thanks! Jij ook! ;)
    ik jou ook :(