Vuurwerk en herrie, heel heel veel herrie
Blijf op de hoogte en volg Edie
06 Januari 2013 | Taiwan, Taipei
Laat ik maar beginnen met: Gelukkig Nieuwjaar!! En de beste wensen voor 2013 :)
Hoe was jullie oud en nieuw?
Ik heb het gevierd samen met Myrthe en een heel stel Taiwanezen. Eerst gingen we met z'n allen 2 uur lang All-You-Can-Eat-Hotpotten bij Shabu Shabu (zit ook in Nederland:P) en vervolgens wat rondlopen en kerstbomen en andere versieringen bekijken rond Taipei 101 (die ene heeeeeele hoge toren die tot voor kort de hoogste ter wereld was). Vervolgens zijn we al om 8 uur 's avonds voor de Taipei 101 gaan zitten, waar het vuurwerk zou komen. Dat was een erg lange en koude zit, maar het was toch erg gezellig. We hebben wat kaartspelletjes gedaan en frietjes van de McDonalds gegeten. Wij hadden gelukkig een zitplaats, maar het werd echt steeds drukker. Zo druk zelfs dat mensen elkaar echt begonnen om te duwen af en toe, soms viel er weer eentje op de zittende mensen.. Was eigenlijk niet zo heel veilig allemaal, stel dat er wat mis zou gaan met het vuurwerk, dan kon je letterlijk geen kant meer op. Maar goed, dat ging er gelukkig niet. Dus wij hebben om 12 uur heerlijk genoten van 3 minuten lang (naja, lang is anders..) vuurwerk rond de Taipei 101. Het was echt heel erg mooi, ik zal eens kijken of het me dit keer wél lukt een video erop te zetten. Na het vuurwerk was het zó ontzettend druk bij de metro dat we én voordat we het metro-gebouw in mochten én voor de incheck-paaltjes én voor de metro zelf in de rij moesten staan wachten, want er waren er maar zo en zo veel die tegelijk naar binnen mochten. Poe, we waren half 3 ongeveer pas thuis :P Daar vonden we gelukkig de rest van de Nederlanders in de Common Room en hebben hen ook nog even een heel gelukkig Nieuwjaar gewenst en zijn nog even blijven kletsen. Om half 4 gingen we dan toch maar naar bed :P De volgende dag heb ik voor het eerst in mijn leven geloof ik tot 12 uur uitgeslapen :P hihi :)
Woensdagavond 2 januari hadden wij een bijeenkomst over de verbouwing van ons gebouw. Daarbij is ons vertelt dat:
- Er elke dag van 3 januari tot 17 februari van 9:00-17:00 gaat worden verbouwd, met anderhalf uur pauze ertussen.
- Er minder lawaaierige dingen in het weekend zouden gebeuren.
- We straks heerlijke, schimmel-vrije douches en wc's gaan krijgen, en ook: een westerse wc!!!!!!!! (zag ons westerlingen blij kijken die avond! :))
- We mooi (hoop ik:P) nieuw meubilair krijgen in de kamer! Ook heel fijn, want er zijn nogal wat houtsplinters hier :|
- oh ja, en dat de steunpilaren van het gebouw "haihao" waren, oftewel, "kan er mee door, gaat wel, wel oké...". Waarop Machteld en ik natuurlijk tegen elkaar zeiden: "wel oké?!?!?!". Nu snap ik waarom we maar met 56 mensen een heel gebouw bewonen...... Dan valt de schade mee als.... :|
Donderdag was Joren jarig, dus hadden 2 van ons een mooie, lekkere taart gekocht om 's avonds gezellig met z'n allen op te eten, nadat we natuurlijk voor Joren een verjaardagsliedje hadden gezongen :) Ook hebben we nog even gezellig een spelletje gedaan daarna.
Vrijdag had ik plots maar 2 uurtjes les. Dat kwam doordat de Amerikaan, Luke, in mijn klas net als ik een studiebeurs heeft, maar hij voor 12 uur vrij had gevraagd, terwijl hij volgens de regels van die beurs maar 11 uur mocht missen. Dit was bij hem blijkbaar heel streng, want er kwam een vrouwtje in de les tegen de lerares vertellen dat die Luke dus een probleem had. Dus onze lerares, heel aardig, besloot na instemming van ons dat ze hem wel wilde matsen. Dus nu hadden we vrijdag 2 uur in plaats van 3 en hebben we dan volgende week ergens een uurtje extra wanneer hij er ook weer is ;) Dus ik was op tijd thuis :P Die dag ben ik alvast begonnen met wat dingen inpakken in dozen die ik niet 3x mee wil nemen met het verhuizen. Die dingen mogen we dan ergens hier in het gebouw laten staan. Hoewel ik me afvraag hoe veilig dat is, heb ik niet heel veel keuze, want ik heb gewoon echt veel spullen die ik niet allemaal wil noch kan meesjouwen. Er is namelijk wel een busje voor ons geregeld, maar we zijn met 11 mensen die moeten verhuizen en een busje is ook maar zo groot.. En het scheelt gewoon heel erg dat ik 4 dozen met spullen hier kan laten staan ;)
Die avond ging ik samen met Nanxi/Nancy van het koor (het was haar laatste keer) samen naar de repetitieruimte van het koor waar we met z'n allen even gezellig bij elkaar zijn gekomen. Er was een leuk boekje voor d'r gemaakt waar we allemaal even wat in hebben geschreven (Ze weten allemaal dat ik Chinees studeer, maar nog zijn ze super verbaast dat ik Chinees schreef in dat boekje...:P). Daarna zijn we nog even ergens op de nachtmarkt gaan zitten, dus ik was pas vrij laat thuis en ging pas om 2 uur slapen.. oeps..
Maar goed, het viel die week allemaal reuze mee met het lawaai doordeweeks, dus moest het voor mijn gevoel wel kunnen lukken om op zaterdagochtend uit te slapen ;)
Echter.. al om 8 uur 's ochtends.. werd er KEIHARD geboord of in de muur gedrild (ze zijn de muren aan het slopen beneden, mijn hemel, ik vraag me echt af of dat veilig is..:S). Dus om 1 minuut over 8 was ik eruit, en écht niet normaal chagrijnig. Ik heb toen na een half uur maar gelijk een email gestuurd naar onze contactpersoon en gezegd dat als zij beloven dat ze én pas om 9 uur beginnen, én in het weekend zachter zouden doen, dat ze dat dan ook moeten doen. Grrrrr. Allemaal in het Engels uiteraard, want ik had toen écht het geduld niet om dit in het Chinees te proberen te vertalen :P
Nou die dag was ik dus best wel moe... en licht aangebrand haha.
Samen met Joren, Myrthe en Machteld ben ik naar het Fine Arts Museum geweest, waar een beetje heel moderne kunst tentoon werd gesteld dat me niet echt heel erg aansprak, maja dat heb ik dan ook weer gezien ;) Vervolgens door naar het Story House, een schattig huisje waarin onder andere veel zoete dingen stonden: suiker in alle vormen en maten, gemaakt tot het leek op bijvoorbeeld aardbeien, bananen, meloenen, vis, vlees etc etc. Er kwam op een gegeven moment een vrouwtje naar me toe dat begon te vertellen dat mensen allerlei dingen van suiker maakten om te offeren, omdat dit veel en veel goedkoper was dan echt fruit, vlees of vis. Dat vond ik echt een interessant weetje! Daarna hebben we nog wat rondgewandeld in het Arts Park en rond de Flowerwall (waar dit keer, in tegenstelling tot de vorige keer dat ik daar was, wél bloemen waren:P). Dat was allemaal heel mooi :P Had wel erg moeie voeten toen ik thuiskwam ;)
Die avond besloot ik dat als ze morgen weer om 8 uur begonnen met zulk soort kabaal, dat ik maar beter op tijd naar bed kon gaan, dus daar lag ik dan, om 10 uur al in bed (het is hier voor mij vrij normaal geworden om pas half 1-1 uur naar bed te gaan). Maar goed, 5 minuten later sliep ik als een roos en werd pas weer om 9 uur wakker :P Hoewel ze toen ook bezig waren, was ik niet meer slecht gehumeurd xD haha :P
Vandaag zijn ze echter wel echt behoorlijk bezig. Ze zijn echt muren aan het slopen beneden, wat ik net al zei, wat me niet zo veilig in de oren klinkt aangezien de steunpilaren ook al maar "wel oké" waren. En ook voel ik me hier haast opgesloten, want als ik naar buiten zou willen moet ik echt over de brokstukken stappen en langs het mannetje met de grote drilboor.. :|
Maar goed, nog een week overleven en dan mag ik die maandag erna verhuizen naar onze nieuwe locatie: de Main Campus, precies tegenover de school :)
Bedankt weer voor het lezen van mijn blog, en tot spreekse/schrijfse!
Liefs,
Edie
EDIT: Helaas is het vuurwerk-filmpje net te groot om erop te krijgen, maar als er iemand is die heel veel interesse heeft in dat filmpje, dan moet je maar even mailen!
Ik heb er wel een filmpje op kunnen zetten van de herrie op het moment. Dat geeft wel een aardig beeld van hoe lawaaierig het op het moment is hier. Ik geloof alleen niet dat het heel goed te zien is, maar na een paar seconden krijgen jullie er waarschijnlijk toch al genoeg van (a) hahaha :P
06 Januari 2013 - 08:08
Haha je titel, dat is alles waar ik nu aan denk xD Ik kon mijn film amper horen zonet!
x
06 Januari 2013 - 08:15
Edie Corver:
Ja idd, hopelijk staat het gebouw nog als we terugkomen :| -
06 Januari 2013 - 10:28
Mams:
Hey hey Meiss,
Oof wat een herrie zeg,heb het aan de "oren" meegekregen. Ben ook benieuwd of je nog ieen reactie krijg op je "boze "mail,
en voor mij is het dan fijn om te weten dat er meer zijn die opstaan met een humeur om iemands nek om te draaien.
Ook dat is heel herkenbaar, dus "let it go" gewoon even toegeven en je bent zo weer je lieve zelf. XD
Ondertussen is het rustig geworden op m'n oren, en is het voor jou alweer bijna etenstijd.
En dan wens ik via deze weg iedereen ook nog alles wat wenselijk is voor 2013 toe.
Hele dikke knuff en hou je taai, hoop dat de herrie dit laatste weekje mee valt en dat je een prachtig mooi opgeknapt hokkie hebt als je terug komt in febr.
06 Januari 2013 - 10:54
Omaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa:
heylieverd nah ik heb je leuk verslag weer gelezen en ben dus op de hoogte van lawaai en sloopgeluiden .
Ik kan het nog goed herinneren van afgelopen zomer en het is inderdaad grrrrrrrrrrrrrrrrrr.
Het zonnetje schijnt hier nu maar t is toch ook wel fris.
Ik ga zo appeltaart rondbrengen en heb dan meteen een lkr stuk gelopen gister kwam t er niet van.
Lieverd hou je taai geniet alvast van t vooruitzicht van een opgeknapte kamer en westerse wc.
Dag schat I LOVR YOU knuffel oma -
06 Januari 2013 - 15:00
Pap:
Hoi Edie , ben je nog steeds boos op de "Drill Mannen" , ik zal niet graag in hun schoenen staan.(brrrrbrr)
hoop dat je boze mail nog een verbetering oplevert ?, zodat je weer lekker kan slapen.(haha)
Ik heb het filmpie gezien en zekerrrr gehoord , wat een k........ herrie , nog een week dat ga je lekker verhuizen , en heb je hopelijk weer een beetje rust , eigenlijk onbegrijpelijk dat ze nu al beginnen met slopen?
Het is alvast niet goed voor je oren , denk niet dat dit in ons land zou gebeuren, maar ja nog even volhouden , dan zit je ook weer een stuk beter daar.
nou succes met de herrie(watjes doen wonderen)
XXxxx tot skype
06 Januari 2013 - 19:28
Ria:
het blijft nog ff doorbijten voor zo'n verbouwing, maar als je eenmaal op een voor ons echte w.c. mag zitten ben je alles vast wel weer snel vergeten. Mooi vuurwerk bij de toren, is ook altijd veel te kort om zo lang in de kou te staan/zitten. Maar weer een ervaring erbij en met de allerbeste wensen van ons ben je het nieuwe jaar ingeslagen. Hopelijk mag je straks lekker genieten van je opgeknapte kamer en we zullen de foto's dan goed bewonderen. Geniet ervan en tot je volgende verhaal, groetjes van ons -
06 Januari 2013 - 22:48
Vera:
Edie nog de beste wensen voor2013 hier was het ook raak met het vuurwerk pim was heel bang.Ikheb hier nog oor doppen liggen maar daar heb je nu niets aan. hou nog even vol de week is zo om.groetjes vera -
06 Januari 2013 - 23:38
Hi!
Haha, dat was in Londen toch wel heel anders :P Iedereen werd geteld en er was een maximum aantal mensen per viewing area enzo, wat dus wel betekende dat we er héél vroeg moesten zijn :( Net als jullie dus. De drukte achteraf klinkt ook erg bekend, haha! Gelukkig dat het mooi vuurwerk was, en ben wel benieuwd naar de video! Kan je 'm niet op Facebook zetten? Best wel kort inderdaad :o
Oei, die steunpilaren.. wat wilden ze daar precies mee zeggen? Worden ze nou wel vernieuwd of wachten ze tot het echt fout gaat? Typisch.. Maar inderdaad, van die schade.. :|
Okaay, ik snap dat van die Luke niet helemaal.. 11/12 uur vrij voor wat? :o Wel gelukkig dat 'ie werd gematst :)
Oh ja.. zijn het heel belangrijke/waardevolle spullen? Wat voor busje, want ik kan me niet voorstellen dat de stuff van zoveel mensen erin moet passen :| Als je zegt bus-je..
Dat werd dus wel vóór jullie geregeld? Netjes :)
Begrijpelijk zeg, dat je zo boos was! Echt ongelooflijk! Hoop echt dat ze goed hun excuses aanbieden en er wat aan doen.. Echt zo raar, normaal willen ze niet werken (schoonmaker? [a]) en nu gaan ze te vroeg aan de gang..
Oh dat is inderdaad wel interessant om te weten zeg! :o Hoewel het altijd zonde is om dingen te offeren, maar okay :P [a]
Jemig hé, die troep.. dat maakt het er ook a niet veiliger op; wat nou als je struikelt en weet ik veel wat? :o :P Nee maar echt.. heel andere standaarden dan hier in 't strenge (af en toe wel heel erg, bijna belachelijk) Westen! Maar die muren vind ik inderdaad ook wel een beetje eng.. misschien moet je subtiel vragen of ze wel zeker weten dat wat ze aan het doen zijn verstandig is? xD
Ga nog even foto's kijken :) Yaay, ben up-to-date! Nu wordt het écht tijd dat ik zelf weer eens wat schrijf.. -.-"
xxx
06 Januari 2013 - 23:42
Josanne Blokker:
Wauw wat een mooi vuurwerk zeg! Écht van de toren af gewoon, helemaal in vuurwerk gehuld, haha! Daar hadden ze toch echt 10 minuten van moeten maken :P Die zitplek ziet er trouwens niet al te comfortabel uit.. xD Mja, alles beter dan staan :P
Wat ligt daar op je bord; een ui met een bloemetje erop? xD
En wat is er met dat toetje.. bedoel je dat het er 2 zijn? :P Mag toch wel! :)
Lol, die free hugs xD Waar the hell was dat voor? -
13 Januari 2013 - 06:27
Hey mam!
Ja erg hè? .. Tja wel een reactie, maar het heeft helaas weinig uitgemaakt!
hehe ja... heb het niet van een vreemde (a) :)
haha!
Gelukkig is het sinds gister wat minder met het geluid :)
Ik hoop het ook! Ben erg benieuwd hoe het eruit gaat zien!
Omaaaaaaaa! :)
ja het is heel frustrerend de hele dag in dat geluid te zitten oma! Gelukkig ben ik doordeweeks het meerendeel van de dag op school ;)
Oh, lekker die appeltaart van u! :D
haha ja! Ben benieuwd hoe het gaat worden als we terug komen!
Hou ook van u oma! :D
Hey pap!
Haha, niet heel erg meer, maar beetje jammer dat ze nog steeds ff over 8 uur 's ochtends beginnen :P hahaha
Helaas niet heel erg pap! maarja.. morgen is 't over :P
ja verschrikkelijk he!
Ze begonnen eerder omdat ze bang waren niet op tijd klaar te zijn...
Nee, denk inderdaad dat dat in Nederland niet zou gebeuren... Had af en toe wel oorpijn ja! :S
Hoi Moeder van Josanne :)
Haha ja die 'normale' wc is wel wat herrie waard!
Ja het vuurwerk was het zeker waard om voor in de kou te zitten, maar ik zou het niet zoals alle Taiwanezen elk jaar doen! ;) Bedankt! Jullie ook de beste wensen!!
Ja ik zal zeker foto's maken!
Doeg!
Buurvrouw!
Bedankt! u ook nog de beste wensen!
Oh! Ja Spikey zal ook wel weer heel bang zijn geweest.. wat dat betreft is het goed dat het maar één keer per jaar is. Bedankt!
Jooooooooo :D
huh? echt? das wel heel streng! :O
hehe... ik hou er niet zo van om het op facebook te zetten :P Ik zet het wel even in dropbox ;)
Ja, na 4 uur maar 3 min vuurwerk, beetje kort inderdaad :P
ja die steunpilaren MOETEN ze nu volgens de wet ofzo verstevigen.. anders mogen er volgend jaar geen mensen meer wonen :| klinkt veilig he? :P
Oh die Luke ofzo (ja ik noem m nooit Luke maar zeg z'n Chinese naam:P) .. Je mag volgens een studiebeurs maar 11 uur per maand vrij hebben, en hij had er 12 vrij gevraagd, dus dan zou ie z'n geld niet krijgen ;) Dus vandaar dat we een uurtje een andere dag doen ;)
Ja en wij moeten er ook nog inpassen! Ik dacht inderdaad busJE, maar nu blijkt dat wij ook mee mogen rijden (11-12 man), dus ik denk eigenlijk dat het een normale bus is... die normaal ook altijd rijden ;) moet haast wel :P .. Wat zijn waardevolle spullen? die ik mee moet? ik kan iig geen waardevolle spullen achterlaten.. je weet maar nooit ;) Ja dat wordt geregeld, hééél fijn idd;)
Geen excuses, maar ik heb die klaagmail ook niet direct naar hen gestuurd, maar naar onze contactpersoon. Die heeft het tegen hen gezegd, en nu 'gaan ze er wat aan doen'.. maar veel geholpen heeft het niet helaas! Maar vanaf morgen ben ik er vanaf ;)
uhhu.. ze zijn érg ijverig aan het werk...
haha :P
ja idd, en afgelopen week kreeg ik ook bijna een stuk hout tegen me kop... het vloog achter me lang.. je kunt je vast mijn reactie wel inbeelden? (a) :P
Zekersteweten héél andere standaarden..
haha :P .. tja.. weetje wat ook eng was? afgelopen maandag ofzo ging ik naar de badkamer en daar waren ze precies boven bezig, enne.. het plafond was een beetje.. bol.. :|
hihi :P
ja mooi he! :D ja.. maar de overheid wil bezuinigen op het vuurwerk... haha ja niet comfortabel maar beter dan staan idd!
hahaha nee dat is sla! En dat dingetje met een bloemetje erop smaakt best oke, maar ik heb echt géén idee wat het is xD En je flikkert gewoon wat dingen bij elkaar op een bord.. dit is niet geserveerd ofzo :P
ja maar erg toch? haha voelde me wel een vreetzak daar :P ook al een ijsje op... xd
haha geen idee! Christmas spirit? XD
Liefs,
Edie -
13 Januari 2013 - 18:09
Josanne Blokker:
Heb net je filmpje in dropbox bekeken: wat een súper mooi vuurwerk! Echt geweldig! Vooral op het einde, met dat 2013 etc! Het was nog een heel gedoe om 'm goed te bekijken, omdat 'ie in de lengte was gefilmd, en ik weet niet hoe ik WMP moet draaien.. xD Dus ik dacht slim te zijn en m'n scherm te roteren, maar dan gaat de besturing met de muis ook niet echt normaal meer :o Ben nog steeds een beetje gedesoriënteerd (veel te veel nadenken!) haha xD
Ja, super gereguleerd allemaal.. wel typisch Engels, alles onder controle houden :P Hoewel ze in NL ook wel maatregelen zouden nemen als er honderd duizenden mensen op één stad afkomen hoor! Taiwan en die richting is gewoon heel anders denk ik..
Zet je daarom nooit foto's op Facebook? Snap wat je bedoelt.. ik hou er ook niet van, maar ik weet niet hoe ik het anders moet laten zien aan mensen met wie ik géén dropbox heb, of geen andere manier van contact.. heb ook nog voorgesteld aan 'n paar meiden hier om USBs uit te wisselen, maar eigenlijk vind ik dat veel te veel gedoe.. Maar snap het wel, alleen dit is maar vuurwerk, staan geen mensen op! :o
Oh em gee :| (omg xD)
Oh vandaar! En hij had vrij nodig ergens voor? Okay ik wil veel te veel weten, never mind me xD
Ja.. van wáárde, weet je wel xD En inderdaad dingen die je nodig hebt, zoals pasjes.. maar weet eigenlijk niet eens meer wat ik hierover zei, dus nm [a]
Whaha, ik zie je helemaal ontploffen xD Vertel? :P Als je ging vloeken, in het NL of in het Chinees? XD
Erm, omg :| Inderdaad eng.. :o Voor hetzelfde geld.. nee, niet aan denken xD Ik hoop niet dat daarboven ook een wc is.. nog erger if.. :| xD
Was dat bloemetje erop getekend oid? xD
Whaha, vast xD
Hou je taai daar!!
xxxx
01 Maart 2013 - 22:18
Jolijn:
Hoi Edie!
Ik vind het heel leuk om je verhalen te lezen, ik ga namelijk zelf vanaf september ook een half jaartje naar Taipei, studeren aan NTU :) Als je nog tips of andere verhalen hebt hoor ik het heel graag, mn e-mailadres is jolijndeheer @ hotmail.com. Ben nu alles aan het uitzoeken over welke vakken ik ga kiezen enzo, echt superleuk om tussendoor jouw blog te kunnen lezen!
Veel plezier nog,
Jolijn -
27 Maart 2013 - 15:41
Haha ja gaaf hè Jo! :D
haha nee ik ook niet anders had ik 'm gedraaid voordat ik m in dropbox had gezet! Hé wat slim! (wel wel lastig, die muis :P) ik draaide gewoon m'n hoofd xD Niet heel praktisch xD
Jep, vind 't gewoon niet ontzettend leuk als iedereen al m'n foto's ziet op fb (a) Maar één foto af en toe vind ik wel oké :P Ja daar heb je een punt ;)
jep, maar duurt volgens mij vet lang om up te loaden ? :P
haha die amerikaan? ging op vakantie :P
ik zei iets te boos "ja hállooo?!" ... eerste reactie is gewoon NLs (a) .. we grappen er wel eens over om dat in 't Chinees te zeggen, maar "ja NI HAO?!" klinkt echt heel raar XD
Haha de wc's werden niet naar beneden gegooid hoor XD :|
Nee, zo ziet het er gewoon uit! grappig he! Tis een soort vis... :P Weet niet hoe dat bloemetje erop is gekomen :P
Thanks! Ben echt heel blij met dat vogel-ding van je :D
xxx