Cat Village, nogmaals Pingxi en een reuzenrad!
Blijf op de hoogte en volg Edie
31 Maart 2013 | Taiwan, Taipei
Laat ik beginnen met iedereen hele fijne Paasdagen toe te wensen!
Enne.. vergeet niet zoals ik die ene keer de klok vooruit te zetten (a) Erg fijn dat jullie weer een uurtje dichterbij mij komen!! :D
Wij hebben tussen de middag met bijna alle Nederlanders gezellig lunch gegeten, met Paaseitjes als toetje, die Joren wel aan ons wilde opofferen, echt aardig =)
Vorige week zaterdag zijn we met een groepje Nederlanders naar Ruifang, Cat Village, Jingtong en Pingxi/Shifen geweest. Deze plaatsen lagen allemaal vrij dicht bij elkaar, dus we konden met een speciaal treintje heen en weer :) In Ruifang hebben we wat rondgelopen, maar behalve een vaag half afgebroken huisje was er eigenlijk niets :P
Cat Village, de naam zegt het al, krioelde van de straatkatten. Deze worden door de bewoners van het dorpje schoon gehouden en (voornamelijk) door alle bezoekers gevoed :P Ze zagen er niet allemaal even goed uit, sommige hadden maar een halve of helemaal geen staart meer :| Maar goed, het was wel echt heel leuk!! En ik heb behoorlijk veel katten-foto's gemaakt haha ;)
Vervolgens gingen we naar Jingtong. Daar zagen we een of andere speciale brievenbus en konden we ergens lopen naar een mooi 'uitkijkpunt', maar halverwege de berg op vonden we het wel weer mooi geweest en na een stroopwafel en wat dropjes (deze hadden we opgestuurd gekregen van Alexandra, ook al zo lief!) gingen we weer naar beneden. Daar was ook nog een of andere Lover Bridge, dus daar gingen we natuurlijk ook nog even kijken ;)
En toen op naar Pingxi/Shifen. Daar hebben we van een afstandje naar een waterval gekeken, een lantaarn/lampion op laten gaan en avond gegeten. Vervolgens zijn we weer naar Taipei gegaan ;)
Vorige week zondag zijn Myrthe en ik met Kaya op stap geweest. Weten jullie nog wie dat is? Mijn (ex-) Duitse kamergenote uit Dorm 3! Zij is weer (want ze ging half januari terug naar Duitsland) voor een ruime maand in Taiwan om nog wat te doen aan d'r Chinees en dus wilden we haar wel even zien natuurlijk! We hebben iets lekkers bij een of andere Duitse bakker gehaald, hebben dat opgegeten voor de Sun-Yat Sen Memorial Hall en hebben toen een mega ijsje gegeten bij een ijswinkel. Wouw, dat was lekker!
Afgelopen vrijdag hebben we onze "vakantie" naar Alishan (een berg waar je heen gaat om de zonsopgang te bekijken) geboekt! Dus daar gaan wij van 12-14 april heen!
Gister zijn we met bijna alle Nederlanders naar Neihu (nog in Taipei) geweest. Eerst gingen we naar een park, dat half verbouwd werd :P Er stond ook overal "no swimming", terwijl het water ontzettend laag stond, of er zelfs alleen maar een plasje lag :P Na over de Moon Bridge te hebben gelopen gingen we op zoek naar een tempel in de bergen. Dat was een flinke klim, maar uiteindelijk zijn we toch boven gekomen =) Daarna gingen we via een hangbrug naar een soort van tuin en kwamen we iemand van het International Office tegen, die een afspraak met ons wilde maken om ons ergens heen te brengen. Volgens mij gewoon als een soort van excuses voor het vele verhuizen dat ze ons aangedaan hebben, maar evengoed leuk :) Dus we gaan waarschijnlijk aankomende vrijdag met haar weg, ben benieuwd waar we heen gaan! Goed, toen gingen we met een busje naar beneden (hadden we dat niet beter andersom kunnen doen? :P) en op naar het reuzenrad! Dat zat een soort van half aan een winkelcentrum.. erg apart, maar goed, daar gingen we dus in! Leuk hoor, had ook nog lichtjes, die helaas pas aangingen toen wij er alweer uit waren :P
Vervolgens hebben Joren, Machteld en ik (dure:|) kaartjes voor de bus naar het Sun Moon Lake gekocht, waar we aanstaande woensdag heen gaan. We hebben hier volgende week namelijk 3 dagen vrij, vanwege "veeg-je-graf-dag" (haha, vond ik wel een leuke Nederlandse vertaling van "Tomb Sweeping Day" :P). Hoe dan ook, daar moeten we natuurlijk gebruik van maken ;) We wilden eerst een nachtje overnachten bij dat meer, maar dat werd wel érg duur, iets als 30 euro per persoon. Bovendien is 't misschien maar goed ook, want.. jullie hebben vast wel gehoord van de aardbeving in Taiwan afgelopen week, waarbij zelfs een dode is gevallen? Nou, die was dus daar heel vlakbij. Vanwege die ene aardbeving schijnen er nog 2 maanden daarna regelmatig aardbevingen te zijn, ja ik weet het niet, dat soort dingen hoor ik ook maar via via ;) Mijn kamergenote zei wel dat zolang we er niet gaan bergbeklimmen, het wel goed zat daar. Maar die aardbeving hè! Was 6,1 op de schaal van Richter! En we zaten op een bankje op de 6e verdieping voordat de les begon, en toen dacht ik eerst dat Laura naast me zat te bewegen, want het hele bankje schudde, maar dat was dus niet zo! xD En er hangen daar dingen bij het raam, iets van metaal, en dat begon niet normaal hard te rammelen, haha, dus het was behoorlijk lawaaierig :P Maar goed, zolang er niks om me heen in begint te storten, is het eigenlijk best leuk om mee te maken! Ook wel een beetje spannend natuurlijk, maar das logisch ;) En ik ben ook wel blij dat het toch nog vanuit Centraal-Taiwan kwam, want ik moet er niet aan denken dat de aardbeving in Taipei zelf plaatsvindt!
Goed, 's avonds hebben we gegeten bij een heerlijk restaurant. We eten hier natuurlijk elke avond buiten de deur, maar eigenlijk is het nooit rustig uit eten gaan, zoals dat in Nederland is als je uit eten gaat. Hier was dat opeens wel zo, en dus hebben we daar ook gewoon minstens een uur gezeten. Jep, was erg geslaagd :)
Volgende week zaterdag heb ik trouwens een optreden met het schoolkoor in het National Palace Museum, volgende keer meer daarover! ;)
Goed, ik hoop dat jullie allemaal gezellige Paasdagen hebben en tot de volgende keer!
Liefs,
Edie
31 Maart 2013 - 12:31
Pap:
Hoi Edie ,
ook fijne paasdagen , en ook ik ben blij dat we kwa tijd dichter bij elkaar komen , dat scheelt weer met
skypen !
"Veeg je Graf dag" moeten ze ook hier invoeren , hebben we weer wat vrije dagen (hihi)
maar hoe het bestaan is , moet je maar eens vertellen ? misschien om de graven van je nabestaanden te verzorgen ??
Eennn AAAAArdbeving ? had er niets van gehoort , inderdaad gelukkig niet in Taipei !
En die Kaya die blijft ook wat afreizen ,ik neem aan dat ze op de zelfde locatie zit als jij ??
Nou dat ijsje blijft de gemoederen bezig houden(op Face book) , het ziet er ook geweldig uit !
Nou Edie tot skype en een dikke Kus Xxx
31 Maart 2013 - 13:13
Josanne Blokker:
Hoi Edietje! xD
Wat een kort verhaal! Voor de verandering :P
Arme katten! Ik zie dat je heel veel foto's hebt, haha :P
Echt zo leuk dat jullie zoveel uitjes organiseren! Je ziet echt ontzettend veel :o
Ooh leuk dat zij er ook weer even was! Haha, is dat het beroemde ijsje dan? xD
Nou ja, soort van excuses mag ook wel, zou ik denken..
Zo hé, die aardbeving! En nee, ik heb er echt niets van gehoord :$ Zover reikt het nieuws nog niet [a] Niet belangrijk genoeg voor de Dutchies, I guess.. maar dan hou ik het ook niet echt bij [a] Wel tof om soort van mee te maken, 'n beetje dat gevoel.. maar wel eng hoor! Hoog op de schaal ook :o
You too!
xxx -
02 April 2013 - 09:04
Ria:
Hallo Edie, onze Paasdagen zitter er ook weer op. Bijna een Witte Paas ipv de Kerst. Het vriest nog iedere nacht en als je 'smorgens je gordijnen open doet ziet alles nog wit. Maar daarentegen hebben we wel prachtig mooi weer met het zonnetje erbij.(dus is dat witte weer gauw weg). Bij jou is het daar natuurlijk lekker op temperatuur, maar dan kan je ook lekker genieten van alle mooie uitzichten en tripjes die je nog gaat maken. Veel cats in dat dorp, gelukkig dat ze nog eten krijgen want anders waren de bezoekers van zo'n dorp wel het haasje (zo met de paas). Edie smul nog maar goed van al die lekkere ijsjes want hier in Nederland zijn ZULKE ijsjes niet te betalen. Succes weer met je koor en tot lezens, gr Ria -
02 April 2013 - 12:57
Mams:
Hey kanjer,
Je bent net te eten en naar koor, mooie tijd om je blog even te lezen.
Toch ergens krijg ik geen lekker gevoel bij dat kattendorp,zal wel aan mij liggen maar als ik bedenk waar al die katten hun *ahummes* doen, dan de warmte en vocht die daar op Taiwan is.
HHMMZZ, moet er toch een aardig luchtje hangen in en om dat dorp, kan bijna niet anders .
En wat zullen die mensen dan weer blij zijn als ze hun tuintje op orde willen brengen, het idee heerlijk wroeten. yukk. Ben erg blij dat ze een kattendorp hebben en nog blijer dat het niet hier in de buurt is.
Lieve schat geniet en veiligheids gordel om graag morgen.
Dikke knuff -
04 April 2013 - 14:50
Oma:
Lieverd wat weer een kort maar krachtig verslagen wat knap dat je al die plaatsnamen zo goed kunt onthouden .
Je was er gelukkig via de laptop een beetje bij met paas ,het is hier nog br koud en helemaal geen voorjaarsweer.
Ik heb de foto's nog niet bekeken maar dat doe ik straks .Dag kanjer oma xxxx -
14 April 2013 - 11:26
Tabea:
Hay Ediee!
Hoe was je weekendjee?
Jaaah, is idd wel beter dat het nu een uurtje minder verschilt :) ..
Haha, yummy! Paaseitjes :).
Iel, een dorp vol met katten :| .. lijkt me vet smerig..
Hebben ze geen rare ziektes? Hondsdolheid ofzo? En jah ik zag idd dat je veel kattenfoto's had gemaakt -.-'. Lieve Edie, ik wil ook foto's zien waar jij opstaat en niet 100 foto's van randomkatten [a] xD ..
Oh vet lief van die stroopwafels en dropjes! :). En lekker xD.
Haha, oeeeeeeeh lover bridge xD ..
Wel cool van die lantaarn/lampion :).
Woow :o .. was ze weer terug :O. Waarom bleef ze dan niet gewooon? Wel vet leuk dat ze weer terug kwam! :)
Waaauuww! Duitse bakker in Taiwan?! Waarom niet hieeer? :( xD
Wat hadden jullie gehaald? :P .. of was't fake-Duits? xD
Ben echt benieuwd hoe die ijsjes smaken daaro :(. Guess I'll never find out :( xD.
Hihi, jaah.. daar ben je nu! Bij de berg :) .. Hoewel, probably ben je alweer terug ondertussen xD.
Die Moon Bridge ziet er wel cool uit trouwens!
Ooh, dat is ook wel het minste dat ze kunnen doen eigenlijk :o. Maar wel leuk idd :) ..Waren jullie nog weggeweest met d'r? Sorry, als je't via whatsapp hebt gemeld, ik weet het niet meer :$..
Hahah, jah misschien qua moeite was het andersom beter geweest, maar bekijk het positief: heb je weer beweging gehad xD.
Ohjah, veeg-je-graf-dag xD .. die naam is ook echt flauw :P. Is't niet een soort Allerheiligen/Allerzielen? Oh Tomb Sweeping Day xD.. lol..
Woow, dat is wel een beetje duur inderdaad..
Jaaah, m'n moeder/Dik zei't idd! Maar ik dacht, oh was vast niet bij jou, anders hadden we't wel van je gehoord :). Oooh :o.. je hebt er wel wat van gemerkt dus :O.
Nee, ik moet er ook niet aandenken :o. Hopelijk gaat dat ook niet gebeuren..
Niet rustig? Zovan eten-weg? I.p.v. natafelen ofzo?
Nou, hopelijk heb je een leuk weekend gehad! En we moeten écht weer'ns gaan skypen, EDIE! :O. Ik wil je weer'ns spreken :(.
Xx